Leagoo Z5 – elegantní novinka s Androidem Marshmallow sponzorovaný článek

Leagoo Z5 – elegantní novinka s Androidem Marshmallow [sponzorovaný článek]
2016-06-14T06:30:15+02:00
• 14. 6. 2016

Čínské Leagoo opět přichází s novým modelem, který přináší spoustu novinek a v lecčem se poučuje z chyb předchozích modelů. Jmenuje se Leagoo Z5 a jde o telefon střední třídy, přičemž zcela poprvé zde výrobce použil Android 6.0 Marshmallow se svou nástavbou Leagoo OS 2.0, jenž přináší mnoho novinek. Sám výrobce označuje telefon jako kvalitní volbu pro mladé a aktivní lidi, a to nejen kvůli atraktivnímu designu, ale také díky ceně, která nyní činí pouhých 45,99 dolarů.

Leagoo Z5

Výbava telefonu zahrnuje čtyřjádrový procesor MediaTek MT6580M, paměť RAM má 1 GB a úložiště nabízí 8 GB. Lze jej naštěstí rozšířit paměťovou kartou micro SD. Přívětivé jsou i rozměry telefonu, které činí 143,8 x 71,8 x 9,8 mm. Váha se zastavila na 147 gramech a do tohoto těla výrobce umístil baterii o kapacitě 2300 mAh, což je dostatečné množství pro jednodenní výdrž.

Displej telefonu má úhlopříčku 5 palců a rozlišení činí 480 x 854 pixelů. To není žádná závratná hodnota a zde dle našeho názoru výrobce nemusel zase tolik šetřit. Systémem je zde poprvé Android ve verzi 6.0, což se jistě kladně podepsalo na odladěnosti a funkčnosti. Nástavba Leagoo OS byla povýšena na verzi 2.0 a přináší také několik změn.

8-16052Q14943

Jde především o novinky grafického charakteru. Zapracovalo se na celkové stabilitě, rychlosti a plynulosti animací. Zaujmout může také funkce Multi ID, která umožní používat totožnou aplikaci s různými účty. V podstatě telefon aplikaci naklonuje a každou z jejích dvou verzí můžete využívat s jiným účtem, pokud to daná aplikace sama o sobě nepodporuje.

8-16052Q14946

Nyní je na čase se trošku zmínit i o ceně a dostupnosti telefonu. Leagoo Z5 lze zakoupit na AliExpressu za více než příznivou cenu, která činí 45,99 dolarů a navíc zde probíhá akce, díky které je denně prvních 20 telefonů jen za 29,99 dolarů. Za tuto částku tedy stojí koupě Leagoo Z5 za zvážení. Pro nenáročné uživatele či lidi začínající se smartphony se jedná o poměrně vhodný kousek. Více informací o telefonu lze dohledat i na oficiálním webu Leagoo.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat