Google vyrábí hračku, která učí děti programovat

Google vyrábí hračku, která učí děti programovat
2016-06-29T19:58:57+02:00
• 29. 6. 2016

Sezení na počítači a hodiny a hodiny učení se. Tak si možná většina světa představuje, jak se lidé, spojení s informačními technologiemi, učí programovat. No, tak jednoduché to není, ale v základním principu to souhlasí. Ovšem staré metody se postupem času musí nahrazovat lepšími a dále zdokonalovat. I proto už existuje mnoho projektů, které mají za cíl naučit i malé děti logice a tomu, jak programovat.

bloks2.0

I mocný Google se rozhodl připojit k vlně, která už ovšem dlouhé roky zajímá mnoho dalších. A proč vlastně učit děti programovat? Ono ani tak nejde o to samotné programování, jako o logiku fungování věcí okolo nás. Mnohdy je pro laiky složité cokoliv na počítači dělat a vzhledem k rozvíjejícím se technologiím, rozhodně není žádané, aby nadcházející generace si s překážkami neuměla poradit.

Projekt Bloks má za sebou již tři roky pečlivého promýšlení ve vytváření rozhraní tak, aby se výsledný produkt dal použít, co možná nejvšestranněji. Právě v tomto bodě má mnoho výrobců problém – mluvíme o těch, kteří již své produkty na trhu mají. Google výzkumníci, ve spojení s Google Creative Lab, designovou firmou Ideo a výzkumníky ze Stanfordské a Chiang Mai univerzity, pracují pilně již pár let a prozatím je projekt „jen“ ve vývojové fázi.

Google si chce dát záležet na celém mechanismu, tj. na principech, jak bude přesně který box či senzor fungovat, a nechá následně partnery udělat si vlastní hračky – jen tu designovou stránku samozřejmě. Momentálně se partneři teprve shánějí a můžeme jen doufat, že se do do tohoto spojení vrhnou po hlavě a zajistí tak dětem to nejlepší, co jen mohou.

V podstatě není možné momentálně říci, kdy projekt půjde na trh, jaká bude dostupnost nebo kolik bude nová hračka stát. Jedna z mála potvrzených informací je, že platforma jako taková „běží“ na Androidu a neustále je projekt Bloks rozšiřován o nové funkce a nápady, které mají usnadnit dětem chápání a rozvíjet logiku i tvořivost.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat