LG G5 „nemá“ celokovový design

LG G5 „nemá“ celokovový design
2016-04-02T17:55:48+02:00
• 2. 4. 2016

V poslední době se čím dál více prosazuje kov jako prémiový materiál, který se používá především u top modelů. Svou cestu si také našel i do střední a nižší třídy. Zřejmě i z tohoto důvodu se výrobci chlubí, že používají daleko tvrdší slitiny. Například na iPhonu 6S najdeme hliník 7000 (hliník+zinek). I LG se chlubí u nového top modelu LG G5 kovem, konkrétně v propagačních materiálech najdeme frázi „celokovový design“.

Youtuber JerryRigEverything měl podezření na kvalitu konstrukce, proto zašel dál a podíval se pomocí poškrábání, co se vlastně ukrývá pod barvou na zadní straně modelu LG G5. Objevil, že je hned pod ní vrstva plastu, která je také na vnitřní konstrukci zařízení. Pod ní se nachází i hliník.

lg g5

Ve svém prozkoumávání LG G5 došel k závěru, že se jedná o velmi jednoduše opravitelné zařízení, jelikož se skládá z několika komponentů. Například displej s další elektronikou je jedna větší součástka a dá se vyměnit v domácích podmínkách. Bohužel se ukázalo, že displej jako takový nesnese mnoho tlaku a větší přitlačení má vliv i na zobrazovací panel.

V případě známého testu ohnutí prošlo zařízení v podstatě výborně, ale spodní brada utrpěla poškození, byť zařízení fungovalo stále dál. Obě videa můžete zhlédnout níže.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat