Výrobní cena Galaxy S7 je nižší než u Galaxy S5

Výrobní cena Galaxy S7 je nižší než u Galaxy S5
2016-03-22T12:10:37+02:00
• 22. 3. 2016
1

Zahraniční server iFixit před více než týdnem zveřejnil zprávu k opravitelnosti nové Galaxy S7 od Samsungu a nyní přichází na řadu výrobní cena tohoto modelu od analytiků ze společnosti IHS. Pokud očekáváte, že nejnovější technologie v oblasti chytrých zařízení zvednou výrobní cenu, tak opak je pravdou. Jako každá společnost, i Samsung se snaží snižovat náklady, aby v konečném výsledku dosáhl co největšího zisku.

Galaxy S7

Výrobní cena Galaxy S7 vychází na 255 dolarů (tj. cca 6382 Kč). To je dokonce o 1 dolar méně, než kolik museli vynaložit na výrobu dva roky starého modelu Galaxy S5. U nejnovější Galaxy S7 nejvíce stojí nasazený čtyřjádrový procesor Snapdragon 820 od Qualcommu, který stál 62 dolarů (tj. cca 1487 Kč). U mezinárodní verze je sice nasazen osmijádrový Exynos 8890 z vlastních řad, ale jihokorejský výrobce nezveřejnil jeho výrobní cenu.

Další výraznou položkou je 12megapixelový fotoaparát s Dual Pixel pořízený za 14 dolarů (tj. cca 336 Kč). Následně kupříkladu celková montáž telefonu stojí pouhých 5 dolarů (tj. cca 120 Kč). Nesmíme zapomenout dodat, že výrobní cena nezahrnuje náklady za software, marketing, distribuci nebo vývoj a výzkum. Jestliže se ještě vrátíme k výsledku opravitelnosti, tak Galaxy S7/S7 Edge získal 3 body z 10, předchozí Galaxy S6 měla 4 body z 10, starší Galaxy S5 dostala 5 bodů z 10 a největšího úspěchu dosáhla Galaxy S4 s 8 body z 10.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

a co displej??

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat