Studio Blizzard zvažuje jako svůj další krok mobilní platformu

Studio Blizzard zvažuje jako svůj další krok mobilní platformu
2016-03-08T10:11:20+02:00
• 8. 3. 2016

Fakt, že mobilní platformu nezastupují áčkové herní tituly, je všem dobře známý. Velké herní studia však tento fakt přehlížejí a drží se zuby nehty zajetých žánrů, které každý uživatel Android nebo iOS moc dobře zná. Jsou však i taková studia, která potenciál v mobilní platformě vidí.

phone_hearthstone_0

Hře Hearthstone Heroes of Warcraft se musí na mobilní platformě dařit velmi dobře, jelikož Blizzard zvažuje další mobilní hry. Osobně si myslím, že karetní hra Hearthstone dokázala, že mobilní platforma je připravená vstoupit do vyšší herní scény a hra samotná je u mě jedna z top her pro Android. A přitom Hearthstone není pouze mobilní hrou. Své místo má i u počítačových hráčů, se kterými můžete soupeřit ze svého tabletu či mobilního telefonu.

Blizzard letos v únoru oslavil 25. výročí a v rozhovoru s prezidentem a spoluzakladatelem Michaelem Morhaimem, starším viceprezidentem a spoluzakladatelem Frankem Pearcem a starším viceprezidentem Chrisem Metzenem vyšlo najevo, jakou cestou se Blizzard hodlá ubírat. Podle webu droidgamers.com je pro Blizzard mobilní platforma zajímavá a v budoucnu o ní vážně uvažují. Dočkáme se tedy v budoucnu  na mobilní platformě jiných her studia Blizzard? Na to si budeme muset počkat. Osobně bych si Diablo na tabletu s chutí zahrál. Vzhledem k tomu, že letos má pro Android a iOS vyjít Torchlight Mobile (Runic Games), který se Diablu podobá jako vejce vejci, se snad jednou například Diabla 3 pro Android dočkám.

Blizzard Entertainment má ve svém portfoliu zajímavé a snad každému hráči známe herní tituly. Doufejme, že se některé z nich brzy objeví i na mobilní platformě.

Zdroje: droidgamers.com, venturebeat.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Wetter

Androiďák se zájmem o mobilní technologie všeho druhu. Jsem nadšenec převážně mobilních her, ale nebráním se i jiným herním platformám.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat