Modern Translator aneb nejlepší překladač pro Windows 10

Modern Translator aneb nejlepší překladač pro Windows 10
2016-03-16T12:29:56+02:00
• 16. 3. 2016

moderntranslator

Mezi nejužitečnější aplikace pro chytré telefony lze určitě zařadit i překladač. Hodí se nejen když se chystáte do zahraničí, ale třeba i při psaní domácího úkolu z angličtiny. Uživatelé Windows Phone mohou pro tyto účely použít třeba aplikaci Modern Translator, kterou její vývojář prezentuje jako nejlepší překladač pro telefony a tablety s Windows 10.

A opravdu, Modern Translator snadno překoná v rychlosti a funkcemi i Bing překladač od Microsoftu. Aplikace totiž využívá technologii Google překladače, který je přece jenom v České republice použitelnější než alternativa od Bingu. Díky tomu zvládne Modern Translator překládat až do více než 100 jazyků, a to nejen zadáváním textu. Nechybí totiž ani překládání slov z obrázků a fotek. Nečekejte ale překládání v reálném čase se zapnutým fotoaparátem jako v případě oficiálního Google překladače pro Android a iOS, Modern Translator zvládne přeložit pouze obrázky uložené v galerii.

wp_ss_20160315_0002wp_ss_20160315_0003wp_ss_20160315_0001

Aplikace se neobešla ani bez hlasového zadávání, které funguje docela spolehlivě, a samozřejmostí je i překlad pomocí kreslení jednotlivých písmen na displej. V případě, že má přeložené slovo více výrazů, přijde vhod vestavěný slovník, který přehledně zobrazí všechny významy, příklady i synonyma. Jednotlivé překlady si lze přitom zpětně dohledat v historii nebo je uložit do oblíbených. Konečný výčet funkcí zaujímá i možnost zvětšit si přeložený text přes celý displej, což se může hodit zejména při dorozumívání v zahraničí.

Celkově je Modern Translator hodně povedená náhrada za Google překladač pro všechny telefony a tablety s Windows 8.1 nebo Windows 10. Aplikaci jsem docela často používal i na počítači místo webového překladače, a to díky její rychlosti a jednoduchosti. Třešničkou na dortu je pak možnost zvolit si barevné téma aplikace, včetně světlého nebo tmavého pozadí. 55 Kč, což je částka za aplikaci, se tak rozhodně vyplatí investovat. Stahovat můžete prostřednictvím odkazu níže.

[winphone cena=“]modern-translator/9wzdncrcsg9k[/winphone]

LOGO_TSBOHEMIA

Testováno na telefonu Microsoft Lumia 950 se zadním koženým krytem Mozo zdarma od T.S. Bohemia.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat