Helio X25 od MediaTeku bude jen rychlejší X20

Helio X25 od MediaTeku bude jen rychlejší X20
2016-03-21T07:20:28+02:00
• 21. 3. 2016

Tisková konference v čínském Shenzhenu konaná v minulém týdnu přinesla vylepšenou verzi MediaTeku Helio X20. První telefony s dnes již starší generací procesoru půjdou do prodeje v následujících týdnech. Čínský výrobce nelenil a výkonný viceprezident Jeffrey Ju oficiálně představil procesor Helio X25. Moc rozdílů mezi nimi určitě nebude, ale uživatele požadující maximální výkon musí potěšit po všech stránkách.

X20

Zatímco Helio X20 je taktovaný na frekvenci 2,3 GHz, tak jádra Cortexu A72 vystoupala u Helia X25 k frekvenci 2,5 GHz. Druhou změnou prošel grafický čip Mali-T880 MP4, který se nově dokáže pohybovat v rozmezí 780-850 MHz. Tento procesor bude poprvé nasazen u modelu Pro 6 od Meizu. Každopádně k jeho odhalení zřejmě dojde až o několik měsíců později. Nový Helio X25 převezme asi většinu vylepšení od svého předchůdce.

U Helia X20 stojí například za zmínku o 30 % menší spotřeba energie či o 15 % větší výkon. Z funkcí se může hodit SilkSwipe pro lepší odezvu displeje nebo MiraVision CrystalView zvládající nahrávání 120 fps videí. Oba procesory budou velkou konkurenci pro Snapdragon 820. I když Qualcomm začal nasazovat jádra Kryo, která nepotřebují osm jader pro nadstandardní výkon, ale pouze čtyři. To zní daleko rozumněji než rovných deset jader.

X25 X25 (2)

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat