HTC jako výrobce Nexusů na další tři roky? aktualizováno

HTC jako výrobce Nexusů na další tři roky? [aktualizováno]
2016-03-09T13:10:54+02:00
• 9. 3. 2016

Aktualizováno 9. 3.

Není nám znám přesný způsob výběru výrobce Nexus smartphonu, ale podle některých zdrojů Google zadá úkol a výrobci nabídnou svá řešení. Nakonec v Googlu vyberou, který model se bude vyrábět. Minulý rok došlo na rozhodnutí, které vedlo ke dvěma smartphonům od dvou různých výrobců.

HTC-Nexus

Nyní se objevují další spekulace nasvědčující, že se HTC opět chopí výroby Nexusů. Nemělo by se jednat jen o spolupráci na jedno období, ale konkrétně by se mělo HTC postarat o výrobu na další tři roky. Tato exkluzivní smlouva by mohla napomoci tchajvanskému výrobci, pokud by se chopil šance s plnou vervou.

Zdroj webu MyDrivers také nasvědčuje, že bychom se měli dočkat dvou smartphonů s rozdílnými úhlopříčkami, jako to bylo minulý rok. Není jasné, jestli budou započítány i tablety.

Možná se jedná o součást nové strategie, o které se spekuluje nějakou dobu. Google by se měl totiž více zaměřit na Nexusy s důrazem na konkurenceschopnost.

Původní článek 4. 3.

Letos jsme se dočkali dvou nových referenčních telefonů od Googlu – Nexus 6P a Nexus 5X. Google tyto modely tentokrát nechal vyrobit společnosti Huawei a LG. Nyní už se začíná spekulovat o jejich nástupci. Ten by mohl být od HTC a nyní se dozvídáme, že by novinka mohla podporovat 3D Touch, s nímž první přišly firmy Huawei a Apple.

4113cb388f2b4cb8b78c71b20d9f281c-e1456980883699

Je důležité zmínit, že se jedná o různé historky a fámy. Proč zrovna funkce 3D Touch? Ne, že by uživatelé byli z této funkce na větvi, jde spíše o konkurence schopnost firem na trhu. Pokud Apple mezi své uživatele doslova vhodí funkci, kterou by mohli androidí uživatelé jen závidět, výrobci, jako například Huawei či ZTE, se budou snažit ji napodobit. Těmto firmám se to již povedlo, a u modelů Mate S a AXon Mini nalezneme velmi slušnou alternativu.

Proč má však další v řadě být společnost HTC, není zcela jasné. Možná chce Google dát šanci jiné firmě, což by pro HTC byl velmi dobrý krok vpřed.

Zdroje: phonearena.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat