Microsoft si patentoval stylus, který dotykem rozpozná barvy předmětů

Microsoft si patentoval stylus, který dotykem rozpozná barvy předmětů
2016-02-19T07:39:35+02:00
• 19. 2. 2016
1

Určitě každý z nás nejednou použil program „malování“ známý ze systému Windows. Ten, stejně jako mnoho dalších grafických editorů, obsahuje nástroj zvaný kapátko, pomocí něhož lze přenést barvu jednoho specifického pixelu a aplikovat ji na jiné místo. Microsoft si nyní pohrává s podobným konceptem a nechal si patentovat stylus, který funguje jako kapátko v reálném prostředí.

Patent byl redmondskou společností zaregistrován již v roce 2014, odhalen byl ovšem až nedávno. Princip fungování názorně a velice srozumitelně ukazuje samotný návrh patentu. Na náčrtu níže lze vidět vázu s růží, tablet a ruku držící stylus. Pokud chceme při malování na tabletu použít stejně zelenou barvu, jaká je na listech růže, jednoduše se hrotem stylusu dotkneme listu. V tu chvíli dojde k nasnímání barvy a uložení do vnitřní paměti samotného stylusu. Následně lze se získanou barvou pracovat na tabletu.

stylus-patent-1

Důležité je ale zmínit, že z tohoto patentu s největší pravděpodobností nevzejde žádný reálný produkt, jedná se čistě jen o patent samotného nápadu. Nicméně není vyloučeno, že někdy v budoucnu se s touto funkcí u stylusů k tabletům Surface nesetkáme. Microsoft se očividně stále snaží přicházet s novými nápady na usnadnění psaní a kreslení na digitálních zařízeních.

Doufáme tedy, že se v budoucnu u produktů Microsoftu setkáme s podobně originálními nápady, které usnadní každodenní používání moderních technologií.

Zdroj: windowscentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

David Nejeral

19. 2. 2016, 8:59

Neuvěřitelné. Jak si může někdo patentovat něco, co bylo už vymyšleno, jen v jiné formě. Neřeknu, pokud by to bylo něco technologicky složitého na co musí firma investovat miliony do vývoje a trvá to roky, ale stylus s kamerou…. Možná to nikoho ještě nenapadlo, protože to zatím ještě nikdo nepotřeboval. Ale pokud by vznikla poptávka, tak by to dal dokupy téměř kdokoliv.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat