Instagram přichází s dvoufázovým ověřováním

Instagram přichází s dvoufázovým ověřováním
2016-02-18T13:23:14+02:00
• 18. 2. 2016

Instagram nyní prochází změnami. Minulý týden byla mezi veřejnost vypuštěna podpora více účtů najednou, mezi kterými se dá snadno přepínat. Nyní se vývojáři zaměřili také na stránku bezpečnosti celé sociální sítě.

Nyní existují dva způsoby, jak se přihlásit. Buď klasicky, pomocí uživatelského jména a hesla, nebo jednodušeji pomocí Facebooku. Na tomto procesu se nic nemění. Pokud si ovšem dvoufázové ověření zapnete a ověříte své telefonní číslo, Instagram na něj zašle SMS s ověřovacím kódem. Tento kód je nutné zadat do aplikace a až poté budete úspěšně přihlášeni ke svému účtu.

twin

Existuje více metod, jakým dvoufázové ověření probíhá. Například Google nebo Facebook nabízejí ještě možnost, kdy speciální aplikace generuje přihlašovací kódy. Tato metoda se hodí například tehdy, nemůžete-li z nějakého důvodu přijímat zprávy SMS. Jinou cestou se vydal Microsoft, kde je ověření ještě jednodušší, v aplikaci Microsoftu se zobrazí žádost, kterou stačí potvrdit. Není zde nutné opisovat žádné číselné kódy.

instagram-iphone-app-1920

Instagram se vydal právě tradiční cestou ověření přes SMS zprávu. Je zde možnost, že někdy SMS zpráva nedorazí nebo její doručení může chvíli trvat. Pokud by zpráva vůbec nedorazila, Instagram nabízí možnost odeslat zprávu ještě jednou.

I když  s příchodem dvoufázového ověření se přihlašování ke svému účtu trochu prodlouží, za zvýšenou bezpečnost to jistě stojí. Funkce je uvolňována postupně, tudíž je možné, že se u vašeho účtu objeví až za pár dní.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Čollák

Student Střední průmyslové školy. Rád cestuje, hlavně vlakem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat