„Rozlučte se“ s Motorolou

„Rozlučte se“ s Motorolou
2016-01-07T22:47:15+02:00
• 7. 1. 2016
13

V roce 2014 došlo k výraznému posunu v oblasti smartphonů – Lenovo koupilo Motorolu. Tehdy jsme slyšeli sliby, že Motorola jen tak nezanikne a že se bude jednat o samostatnou společnost. Následně jsme se ale dozvěděli, že dochází k několika změnám, ale stále se jedná o dvě značky na mobilním trhu.

Motorola_Logo-Lenovo-Company-930x727

Avšak na veletrhu CES v Las Vegas sdělil Rick Osterloh (Motorola Chief Operating Officer), že samotná značka „Motorola“ postupně zmizí ze smartphonů. Vše půjde pod jeden název, kterým je samozřejmě Lenovo. Měla by to být nejzásadnější změna, která se ale nedotkne řady Moto ani pověstného loga M na smartphonech.

V budoucnu bude řada Moto zaštiťovat vyšší modely, přičemž řada Vibe bude reprezentovat nižší třídu. Tudíž už brzy neuvidíme na smartphonech označení Motorola, avšak název úplně nezmizí. Bude dále uplatňován jako pojmenování divize v rámci Lenova.

Takto pravděpodobně končí další legendární společnost, která byla postupem času osekána. Za jak dlouho budeme vysvětlovat novým generacím, co vlastně znamenala společnost Motorola pro svět mobilních telefonů?

Zdroje: cnet.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jak tady někteří píší a vzpomínají na čas úplně historie motoroly já budu na ni vzpomínat v dobrém koupil jsem si všechny řady moto g pěkně hezky za sebou,a musim říct že poslední řada moto g 3 je opravdu povedená. Chtěl jsem si koupit hodinky ale ted na ne seru ! Přesně toho jsem se obával že jak motorolu dostane Lenovo tak ji jako značku znici. PS: klasické slibi chybi od Lenova ! Ale na druhou stranu zničili značku které jim dělala konkurenci ale zase měla jméno na které bralo hodně lidí. Jo a to že Motoroly neprodavali v ČR neznamená že je neprodavali ve všech západních zemích EU to z Motoroly delalo aspoň značku kterou nemá kazdej vidlák jak iphony :D

Honza Kopecký

8. 1. 2016, 10:51

Jsem spokojeným majitelem Moto X 2nd gen a nedám na ni dopustit. Super telefon. Byla to pro mě jediná alternativa v době, kdy Nexus 5 byl na koupi už moc starý model a nic jiného s čistým Androidem se sehnat nedalo. Škoda, to jméno mělo svou váhu. Google to neměl prodávat.

Lukáš Biel

8. 1. 2016, 8:26

Tak třeba mně Motorola určitě chybět nebude. V dobách Nokií 3310 vyráběla příšerný nepoužitený telefony, takže jsem tou značkou opovrhoval. V dnešní době má telefony sice zajímavý, ale u nás nedostupný, takže je mi to opět fuk.

No ja som mal prvú motorolu až teraz (Motorola Moto G 1st gen) a nedám na ňu dopustiť… a ďalší telefón som myslel, že bude opäť Motorola… :( toto je pre mňa smutná správa…

Lukáš Meissner

8. 1. 2016, 8:24

Skvělé mobili motorola zničí a nahradí je lenovo s neskutečně hrozným systémem :-( zlatá motorola, budu muset nakoupit pár moto x do zásoby :'( dám si doma pamětní fotku se svíčkou pro tuto legendární značku kterou už x let používám

Vojtěch Hořánek

8. 1. 2016, 6:53

Alespoň doufám že do tý řady „Moto“ nedají Vibe UI!

David Nejeral

8. 1. 2016, 1:45

Jak si ji budeme pamatovat? Kdopak vzdychá po Amigách a procesorech MC68000/20/30/40/60? Které Motorola tehdy navrhla a vyráběla? Jen my kteří jsme tu dobu zažili. Kdopak vzdychá po C64 a procesoru MOC6502? Jen my kteří éru 8-mi bitů zažili. A kdo bude vzdychat po mobilech od motoroly? Zase jen ti kteří tu dobu zažili. A jak to že, zvítězilo levné lenovo zatímco kvalitnější Motorola ne? Slyšeli jste story o VHS kazetách vs Betacam? O tom jak měla Amiga grafické prostředí, preemptivní multitasking a 4096 v době kdy mělo PC jen textový režim, pípalo přes speaker a multitasking byl u něj sprosté slovo? A kdo to vyhrál? či dobu kdy synonymem PDA bylo slovo Palm? Kdo si vzpomene? Jen ti které to kdysi oslovilo. Ostatním je ti šumákfuk.

wil hermes

8. 1. 2016, 0:02

já tu pověstnou slzu zamačkávat nebudu. v Evropě k dostání prakticky nebyly a svého času to bylo synonymum poruch…

V európe sú bežne k mání ako sa hovorí, len nie v CZ| a Sk. Ale v Anglicku alebo Nemecku sú normálne dostupné a objednať si z Anglického/Nemeckého Amazonu nie je náročné, takže nevidím probém… a synonymum poruch neviem, ale teraz šľape už pár rokov ako hodinky…

Karel Schmiedberger

7. 1. 2016, 23:58

Budoucí generace po značce Motorola ani nevzdechnou.

deniss hooper

7. 1. 2016, 22:50

Tak to je pěkně v prdeli. Všechny dobré značky skončí v propadlišti dějin a sračky tipu lenovo tu budou furt. Jdu zvracet. B.

Tomi Hujčák

7. 1. 2016, 23:16

Přidám se taky..

Vojtěch Hořánek

8. 1. 2016, 6:51

Já du taky!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat