Leagoo Shark 1 – kandidát na telefon s největší baterií sponzorovaný článek

Leagoo Shark 1 – kandidát na telefon s největší baterií [sponzorovaný článek]
2016-01-25T19:30:12+02:00
• 25. 1. 2016
2

Výrobci dnešních smartphonů se snaží vylepšovat kdeco – tloušťku zařízení, chlubí se počtem megapixelů, jemností displeje a při tom všem se zapomíná na celkem podstatnější záležitosti, jako je třeba kapacita baterie. Nad tímto problémem se zamyslela společnost Leagoo, která představila model s názvem LEAGOO Shark 1. Ten se může chlubit baterií o kapacitě celých 6300 mAh, což je opravdu obří kapacita.

Zároveň telefon disponuje užitečnou funkcí reverzního dobíjení, takže lze sdílet energii s ostatními zařízeními, pokud se například vašemu známému vybije během dlouhé cesty baterie, není problém dobít jeho telefon z vašeho LEAGOO Shark 1.

Shark 1-1

Telefon kvůli své baterii podporuje technologii LGQC 3.0, což je unikátní způsob šetření baterie. Vstupní napětí a proud činí 9V/3A, takže baterii plně nabijete již za dvě hodiny, což je rychlejší doba nabíjení než u nového iPhonu 6s Plus.

Zároveň se ale nezapomnělo na designovou stránku a ani další hardwarové parametry nijak nezaostávají. Takto velký akumulátor se výrobci podařilo vměstnat do těla o rozměrech 158,6 x 82,8 x 8,5 mm, což je na baterii o kapacitě 6300 mAh opravdu dobré a obzvlášť tloušťka 8,5 mm potěší.

Shark 1-2

Telefon pohání osmijádrový procesor MTK6753 s jádry Cortex-A53, paměť RAM činí 3 GB a na úložiště se vejde 16 GB dat, což je snad jedna z mála nevýhod, které telefon má. Není ale problém rozšířit si úložiště paměťovou kartou až o dalších 64 GB. Zmíněná operační paměť je typu DDR3 a nabízí dostatečné rychlosti pro svižný chod systému i náročných her.

Na přední straně zaujme velký šestipalcový Full HD displej s technologií LTPS, jemností 368 ppi a krycím sklem Gorilla Glass, které má navíc 2.5D zakřivení pro lepší vzhled. Nezklame ani fotoaparát, který disponuje 13MPx snímačem Sony BSI-2 se světelností f/2.0. Má úhel záběru 77,9° a zvládá natáčet až ve 4K, což se také může hodit.

 Shark 1-3

Potěší i přítomnost čtečky otisků prstů na zadní straně, ta zvládá rozeznat otisk již za 0,39 sekundy a nezáleží na tom, jak na čtečku prst přiložíte. Senzor disponuje nejnovější generací snímací technologie a měl by být jedním z nejpřesnějších na trhu. Snímání má vysokou úroveň zabezpečení a váš otisk se z úložiště telefonu nikam jinam nedostane. Samozřejmostí je podpora LTE sítí, přičemž jsou podporovány všechny české frekvence a v telefonu lze provozovat až dvě SIM karty.

Systém v telefonu LEAGOO Shark 1 je Android 5.1, přičemž obsahuje nástavbu LEAGOO OS 1.2, která se zde v této verzi vyskytuje poprvé a oproti předchozí verzi 1.1 přináší mnoho oprav a vylepšení. Celkem bylo vyladěno přes 200 chyb, změn se dočkalo uživatelské prostředí, v systému je integrována funkce pro šetřen baterie, lze využívat předdefinovaná gesta a mnohem více.

Váha telefonu se pak kvůli obřímu akumulátoru vyšplhala na 240,9 gramů, což v kapse rozhodně bude znát. Cena telefonu pak zatím dostupná není, do prodeje by se měl telefon dostat během února. Více o telefonech značky Leagoo si můžete přečíst na oficiálních stránkách výrobce.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

SticklerStickleru

27. 1. 2016, 11:49

A co treba telefon : JEEP F605 ten ma baterii 12000mah? a je to jen 4,5 palec

Pádlo a navíc tezitko v jednom. Už 5 palců je moc.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat