Spotify je králem streamované hudby

Spotify je králem streamované hudby
2015-12-03T07:05:08+02:00
• 3. 12. 2015
1

Ještě před několika lety jsme si mohli stěžovat, že v digitálním věku je problémové si jednoduše pořídit hudbu jednoduše a rychle. Naštěstí se trh mění a služby streamující audio obsah se rozšiřují. V tomto ohledu je velmi populární předplatné, kdy za měsíční částku získáte přístup k celé nabídce.

Právě v tomto sektoru se nejvíce daří službě Spotify, která dominuje v počtu aktivních uživatelů, stažení aplikace a také v příjmech. Dokazuje to analýza společnosti App Annie.

V rámci celosvětového trhu je Spotify jedničkou na Androidu i IOS, přičemž druhé místo obsadila služba Pandora Radio. Dále se jednotlivá obsazení již liší, ale je zajímavé, že zde nenajdeme Apple Music nebo Google Play Music.

Screenshot_39

V oblasti příjmů také vede Spotify, jak bylo již zmíněno. V této statistice najdeme i poměrně dražší službu Tidal. Ačkoliv Beats Music povýšilo, tak tato služba již brzy skončí a uvolní místo.

Screenshot_40

Jediným místem, kde Spotify hraje druhé housle, je USA. V této zemi je na prvním místě Pandora. Zajímavé může být, že až zde se objevuje Google Play Music, přičemž Apple Music zde chybí. V tomto případě statistika ukazuje počet aktivních uživatelů.

Screenshot_42

S úspěchem streamovaného obsahu také souvisí spotřeba dat, která stoupla například u majitelů zařízení s Androidem o 25 % za Q3 2015 v porovnaní se stejnou dobou v minulém roce.

Screenshot_41

Nyní bude zajímavé sledovat, jak s těmito statistikami zahýbe Youtube Red od Googlu. Za jednu částku získávají uživatelé dvě služby najednou – Youtube bez reklam a předplatné Google Play Music. Samozřejmě je otázkou, jestli dojde k brzkému rozšíření, jelikož v současnosti je služba omezená na USA.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vojtěch Hořánek

3. 12. 2015, 7:16

Jednoduše pořídit hudbu jednoduše a rychle

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat