Apple Mapy na iOS používá třikrát více uživatelů, než mapy od Googlu

Apple Mapy na iOS používá třikrát více uživatelů, než mapy od Googlu
2015-12-10T08:00:56+02:00
• 10. 12. 2015

Zdroj: TheVerge

Ve svých začátcích měly Apple Mapy pěknou řádku chyb a nedodělků, na které si uživatelé neustále stěžovali a žádali o nápravu. Navigace posílala řidiče špatnými směry, na spoustě významných míst chybělo příslušné označení a takovýchto chyb bylo o mnoho více. Naštěstí stížnosti dohnaly Apple k rychlé nápravě, což uživatelé ocenili. V současné době používá na iOS mapy od Applu třikrát více lidí, než konkurenční verzi od Googlu.

Ve zveřejněné zprávě jsme se kromě tohoto údaje mohli dozvědět například i to, že Apple Mapy zpracují týdně více než 5 miliard požadavků, ať už se jedná o pouhé vyhledávání, či rovnou o navigaci přes stovky a tisíce kilometrů.

Apple-Maps-Flyover-coverage-expands-to-new-countries

Co se celkového podílu napříč systémy týče, stále vítězí se svými mapami Google, který měl údajně letos v říjnu dvakrát více uživatelů, než ty od Applu. Důvod je zřejmý, Google poskytuje své mapy jak na Androidu, tak na iOS, zatímco Apple se omezil na poskytnutí služby jen pro svůj vlastní systém.

Jednou z hlavních příčin nárůstu uživatelů Apple map je zavedení do aplikací a služeb třetích stran. Například Yelp pomocí integrovaných map dokáže navigovat k vybranému podniku a vyhledávání nejbližší kavárny Starbucks probíhá taktéž pomocí Apple map. Nárůst uživatelů je pak pro cupertinskou společnost velmi důležitým aspektem, zatímco v minulosti se museli uživatelé porozhlížet po aplikacích třetích stran, se zlepšující se kvalitou služeb a aplikací samotného Applu přibývá těch, kteří si vystačí s tím, co jim poskytuje sám Apple.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat