Tipy na mobily kolem 4 000 Kč #Vánoce2015

Tipy na mobily kolem 4 000 Kč #Vánoce2015
2015-11-01T15:53:11+02:00
• 1. 11. 2015
8

Blíží se nákupní horečka a kde kdo bude vybírat vhodný mobilní telefon pod stromeček. I letos jsme se rozhodli dát hlavy dohromady a vybrat několik zástupců z každé kategorie. Jako první redaktoři vybírali levnější smartphony, jejichž cena nezrujnuje domácí rozpočet, ale na druhou stranu pořídíte solidní mobilní telefon. Jestliže jste jiného názoru, podělte se s ostatními v komentářích.

Goclever Insignia 550i

Doporučuje: Antonín Horňáček

Nenechte se hned v úvod odradit polským výrobcem, neboť jaký chytrý telefon za cenu okolo 4 000 Kč vám nabídne takovou výbavu jako právě ten mnou doporučovaný. Za vše hovoří obrovský Full HD displej s velmi tenkými rámečky po stranách, kvalitní hardware v čele s výkonným osmijádrem a 2GB RAM pamětí nebo 13MPx fotoaparát podávající až neobvykle solidní výsledky.

Insignia550i_1

Do not také hraje OGS technologie u předního panelu, funkce dual-SIM či podpora paměťových microSD karet. Pokud oželíte absenci sítí 4. generace, nejistou budoucnost aktualizací systému a průměrnou baterii, tak bych rozhodně neváhal koupě.

Coolpad Porto

Doporučuje: Miroslav Růžička

Na český trh nedávno vstoupil nový hráč se jménem Coolpad a přinesl hned dva modely. V redakci nás zaujal menší model s názvem Porto. Ten nabízí totiž především tenké a lehké tělo, díky čemuž velmi dobře padne do ruky. Displej má ideální úhlopříčku 4,7 palce s dostačujícím rozlišením qHD. Potěší pak nejaktuálnější dobře odladěný Android 5.1 doplněný o nadstavbu výrobce.

Porto black

Menším mínusem může být baterie o kapacitě 1800 mAh, která je ale průměrná – jeden den. Uvnitř tepe klasický Snapdragon 410 a paměť RAM činí 1 GB, což méně náročným bude stačit. Vnitřní úložiště má 8 GB a naštěstí ho lze rozšířit pomocí microSD karty. K dispozici je i infraport k ovládání domácí elektroniky.

Lenovo A6000

Doporučuje: Ondřej Božek

Když se řekne Lenovo, všechny snad napadne počítačový gigant. Ovšem už od minulého roku se začalo Lenovo více a více připravovat na svůj vstup do světa mobilní techniky. Levnější zařízení Lenovo A6000 nenabídne sice nejlepší vzhled a také nejluxusnější materiály, ovšem vnitřnostmi se pochlubit může. Zařízení vám nabídne 5″ TFT IPS displej s HD rozlišením. Uvnitř tepe čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410, kterému sekunduje dostačujicí 1GB RAM. Vnitřní úložiště dosahuje kapacity 8 GB, ale k dispozici najdeme i slot na microSD karty, kde si svou paměť můžete rozšířit o dalších 32 GB.

Lenovo-A6000

Na zadní straně zařízení najdeme 8MPx fotoaparát s jednodiodovým bleskem. Skvělý zvuk nám doplní vyladěné reproduktory Dolby Audio, které se také nachází na zadní straně telefonu. K tomu všemu můžeme připočítat také připojení k LTE sítím, což v dnešní době není vůbec k zahození. Nakonec k baterii, která má kapacitu 2300 mAh, což by mělo plně vystačit na celý den používání.

ASUS ZenFone 5

Doporučuje: Pavel Mareš

Společnost ASUS dnes patří mezi nejznámější výrobce, co se týká mobilního odvětví. V minulosti již měla pár dobrých chytrých telefonů, mezi něž bych určitě zařadil i model ZenFone 5 (recenze). Sám o sobě představuje velmi dobrý počin, jenž cílí na obyčejné uživatele. Dopřeje jim dostatečný výkon, fotoaparát s velkými možnostmi a v neposlední řadě rozmanitou nástavbu ZenUI nad Androidem 5.0.2 Lollipop.

Asus-ZenFone-5-LTE

Uživatel tak má k dispozici 5palcový HD displej, 2GHz procesor od Intelu, 2GB operační paměť, 8MPx zadní fotoaparát a interní úložiště až o kapacitě 32 GB – samozřejmostí je možnost rozšíření pomocí microSD karty. Vadami na kráse je pak menší kapacita baterie, která činí 2110 mAh a absence podpory LTE sítí.

Lumia 532

Doporučuje: David Pilař

Sehnat levný telefon, který dobře vypadá a zároveň nezklame po hardwarové stránce, je celkem obtížný úkol. Lumia 532 zaujme designem na první pohled především ve svých zářivých barvách, zelené a oranžové, které nelze jen tak přehlédnout. Jedná se sice o obyčejný plast, ale i přes to je konstrukce kvalitní. Hardwarově sice telefon v ničem příliš nevyniká, ve své cenové kategorii však může směle konkurovat kdejakému Androidu. I přes pouhý 1 GB paměti RAM si dokáže telefon se systémem i aplikacemi bez problému poradit. Bezesporu jednou z největších výhod Lumie 532 je potom výdrž baterie, ta dokáže na jedno nabití přežít i dva dny.

Lumia-532-group

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Lukáš Forst

2. 11. 2015, 12:32

Taky si myslím, že tu chybí Honor 4c a pak ještě Vodafone smart ultra 6. Jsou to jedny z tich lepších.

Karel Straka

1. 11. 2015, 22:48

Nevím jak může odborník v dnešní době doporučit telefon s 1GB RAM a napsat, že to bude stačit. Jedině když má nervy ze železa.
Mnohem lépe by vám tam pasoval Honor 4c, Elephone P8000 nebo Vodafone smart ultra 6 (i když ten už je skoro za 5tis.).

Přemysl Vaculík

VIP 2. 11. 2015, 7:33

Osobně mohu potvrdit, že například chování Coolpad Porto po více jak měsíci je svižné. Zde je nutné si také uvědomit, kdo je cílovkou takovýchto zařízení. Pamatovali jsme na to a snažili se vybrat mobily vhodné pro zákazníky, kteří mají v plánu si zakoupit levný smartphone.

Radim Stehlík

2. 11. 2015, 9:12

možná proto, že odborník jako ty asi nikdy neměl na delší používání telefon s Windows… Uživatelé zelenýho parchanta jsou nuceni mít 3-4GB RAM a 8xjádro, aby si mohli plynule posouvat tapetu na ploše

Karel Straka

3. 11. 2015, 7:31

Abych řekl pravdu, tu Lumii jsem úplně přehlédl a má reakce byla na přístroje s androidem. ????
Právě proto, že android potřebuje větší RAM, tak nevím proč to doporučují. To že to po měsíci funguje poměrně svižně je spíš náhoda. Vím že většina lidí ani neví co to operační paměť je, ale když se dá za téměř stejné peníze pořídit s větší RAM, tak by redaktor měl doporučit to co bude dlouhodobě lépe fungovat. Rodič půjde na jaře koupit zase nový, protože tenhle bude po pár měsících zasekanej. A co koupí, když se v tom nevyzná? Nebude chtít udělat stejnou chybu a tak koupi předražený Samsung s podobnými parametry a je tam kde byl.

Chybí tady těch mobilů mnohem víc ale OK .

Přemysl Vaculík

VIP 2. 11. 2015, 7:40

Můžete poradit, které stojí za zmínku.

Vojtěch Hořánek

1. 11. 2015, 18:39

Vodafone Smart Prime 6?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat