iPhone se pravděpodobně dočká OLED displeje až v roce 2018

iPhone se pravděpodobně dočká OLED displeje až v roce 2018
2015-11-28T09:45:25+02:00
• 28. 11. 2015

Telefony iPhony mají od první generace až do té poslední displeje založené na technologii LCD. Ačkoli dnes jsou tyto panely typu IPS opravdu velmi kvalitní, černá nikdy nebude tak černá jako v případě OLED displejů. Proto Apple plánuje v budoucnu přejít právě na tuto technologii.

iPhone-trio1

V minulosti se již mnohokrát spekulovalo, že další generace přinese OLED displej. Po tom, co byl zobrazovací panel tohoto typu použit u Apple Watch, spekulace jen sílily. Přesto i poslední generace stále nabízí IPS displej. To je pak pravděpodobně způsobeno tím, že by dodavatelé nebyli schopni pokrýt produkci OLED displejů, kterou Apple potřebuje. Proto nyní údajně začal Apple plánovat zvýšení kapacit výroby u LG Display.

Kromě LG má OLED displeje dodávat i Samsung. Ten má totiž v současnosti největší továrny na tuto výrobu. Údajně však ne všechny iPhony v roce 2018 dostanou OLED, některé mají stále disponovat LCD displeji. Uvidíme tedy, kdy se tak stane. Rok 2018 je totiž ještě daleko a před ním se dočkáme ještě asi iPhonu 7 a 7s.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat