HTC One A9 z USA – o třídu lepší, o pár stovek dražší

HTC One A9 z USA – o třídu lepší, o pár stovek dražší
2015-10-27T07:21:35+02:00
• 27. 10. 2015
1

Společnost HTC v minulém týdnu představila smartphone One A9. Nejenže výrobce sklidil dost kritiky za design, ale ani samotné specifikace neodpovídají ceně, která byla nastavena dosti vysoko. U nás se tato novinka začne prodávat za cenu 14 777 Kč u operátora Vodafone, nebo za 14 990 Kč v běžném prodeji.

HTC One A9_3V_DeepGarnet (1)

Ačkoliv se nám může tato částka zdát vysoká, tak se jedná o strategii HTC a můžeme ji jen respektovat. Proti tomu bychom prostě nic neměli. Bohužel je zde ale ještě jeden model One A9, který nabízí místo 2 GB RAM rovnou 3 GB. Samotné úložiště se zdvojnásobilo na 32 GB.

Screenshot (40)

U takto vylepšeného modelu byste očekávali, že cena bude o dost vyšší než u evropské slabší verze. Avšak není tomu tak. HTC zvolilo pro vylepšený model One A9 startovací cenu 399 dolarů bez daně, což je v přepočtu 9 800 Kč. Pokud bychom měli tuto částku přepočítat na náš trh a přičíst k ní jeden rok záruky, tak bychom se dostali přibližně na 12 700 Kč. Jednalo se o speciální akci, takže opět nelze co namítat – prostě americký marketing láká zákazníky na zvýhodněnou cenu.

Avšak tato akce končí již 7. listopadu a cena za One A9 od HTC s 3GB RAM a 32GB úložištěm stoupne na 499 dolarů (cca 12 240 Kč). Pokud opět přepočítáme na náš trh, dostaneme se na částku 15 860 Kč (+- nějaká stokoruna). Běžná cena na našem trhu slabšího modelu je 14 990 Kč. Skoro by se tedy dalo říci, že Američané si mohou zakoupit vybavenější model za přibližně stejnou cenu.

Pokud vezmete v potaz, že v některých státech USA nemusíte platit daň, tak se jedná o jednoznačně výhodnější koupi. U nás je slabší varianta o něco (pár set korun) levnější, ale například v Německu nebo Velké Británii jsou ceny srovnatelné mezi těmito modely.

 

Netušíme, co vede HTC k této strategii. Samozřejmě jsme dali prostor pro vyjádření, na které stále čekáme. Jakmile se výrobce vyjádří, aktualizujeme článek.

Pokud vás láká zakoupení vybavenějšího modelu z USA, zvažte své konání. U nás byste neměli s tímto modelem nemohli využívat plnohodnotné LTE.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

HTC jsou proste zebraci a doufam ze pujdou ke dnu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat