Smartisan U1 zláká cenou, barvami, výkonem

Smartisan U1 zláká cenou, barvami, výkonem
2015-09-04T10:50:25+02:00
• 4. 9. 2015

O značce Smartisan budeme v budoucnu slýchávat čím dál častěji. Jedná se o startupový projekt z Číny, který v loňském roce uvedl první zařízení s označení T1, a to mezi majiteli sklízelo samá slova chvály. Po roční odmlce tentokrát přichází model U1 určený pro širokou veřejnost, tudíž by mohl opět o další krůček prorazit více do světa. Telefon má hned několik es v rukávu. Jedním z nich je bezpochyby prodejní cena. Po ní následuje nápaditý design nebo skvělý hardware.

Smartisan U1 (1)

Přední panel vyplňuje 5,5palcový Full HD displej po boku 5megapixelové kamerky. Výkon mu dodává osmijádrový procesor Snapdragon 615 společně s 2GB operační pamětí RAM. Velikost úložiště lze vybírat ze dvou dostupných variant – 16 nebo 32 GB. Snímky pořídíte 13megapixelovým fotoaparátem, jemuž navíc napomáhá přisvětlovací LED dioda. Další výbava zahrnuje 2 900 mAh baterii nebo funkci dual-SIM.

Smartisan U1 (3) Smartisan U1 (2)

Software nabídne vlastní Smartisan OS vycházející pochopitelně z Androidu a už 15. září vyjde aktualizace na novou verzi 2.0. Telefon na tiskových fotografiích nevypadá vůbec k zahození, i když vezmeme v úvahu všudepřítomný plast. Výrobce připravil více než 7 barevných variant, takže každý zájemce si může přijít na své. Nemusíme zavrhovat ani možnost vyměnitelnosti zadních krytů.

Závěrem zbývá dodat jen prodejní ceny. Základní 16GB verzi pořídíte za 899 jüanů (tj. cca 3 393 Kč bez daně). Vyšší 32GB vychází na 999 jüanů (cca 3 770 Kč).

Smartisan U1 (4) Smartisan U1 (5)

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat