Alcatel předvedl nové telefony, tablet a hodinky

Alcatel předvedl nové telefony, tablet a hodinky
2015-09-04T13:10:38+02:00
• 4. 9. 2015

V kolotoči novinek z právě probíhajícího veletrhu IFA v Berlíně tentokrát pokračuje společnost Alcatel. Ta si pro letošní ročník připravila jeden obří tablet, tři nové telefony a jedny chytré hodinky. Čínský výrobce myslel na všechny strany, což znamená, že se najdou zástupci jak z nejnižší třídy, tak i z vyšší kategorie. Zatím nejsou známy oficiální ceny nebo jejich dostupnost. Každopádně nelze vyloučit uvolnění alespoň vybraných zařízení do České republiky.

Tablet nese označení OneTouch Xess a jeho dominantou je 17,3palcový IPS displej s rozlišením 1 920 x 1 080 pixelů. Uvnitř najdete osmijádrový procesor taktovaný na frekvenci 1,5 GHz, 2GB operační paměť RAM nebo 32GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Zadní část zabírá pouze 10 000mAh baterie společně s nepřehlédnutelným stojánkem výklopným do 30, 50 a 70 stupňů. Základní výbavu uzavírá přední 5MPx kamerka, systém Android 5.1 Lollipop a dvojice 3wattových reproduktorů od JBL.

OneTouch Xess (1) OneTouch Xess (2)

Po Xess následuje řada OneTouch Go, která se skládá z telefonu Go Play a hodinek Go Watch. Telefon disponuje 5palcovým TFT displejem s rozlišením 1 920 x 1 080 pixelů. Hardwarovou část zastupuje čtyřjádrový Snapdragon 410 (1,2 GHz), 1GB paměť RAM a 8GB úložiště podporující microSD karty. Dále se hodí zmínit 8MPx fotoaparát, přední 5MPx kamerku, 2 500mAh baterii, předinstalovaný Android Lollipop či certifikace IP67, která by dle slov výrobce měla dovolovat pořizování snímků pod vodou. Celkem bude k dispozici osm barevných variant.

OneTouch Go Play

Hodinky Go Watch získaly 1,22palcový IPS displej (240 x 204 pixelů). Bohužel nenabídnou Android Wear, ale vlastní rozhraní komunikující také s iOS. Baterii o velikosti 225mAh lze nabít již za hodinu. Nechybí také certifikace IP67 nebo možnost sdílení své nálady skrze speciální tlačítko Go, které vytvoří emocionální grafiku na základě informací z gyroskopu, aktuálního srdečního tepu a akcelerometru. Po zvolení tématu odpovídající vaší náladě jej můžete sdílet mezi své přátele na sociální sítě. Kromě bílého provedení se počítá ještě s několika dalšími verzemi.

Go Watch Go Watch

Poslední dva zástupci zapadají do řady OneTouch Pop. Model Pop Up okupuje 5palcový HD IPS panel, pod nímž běží procesor Snapdragon 610, 2GB paměť RAM a 16GB úložiště. Záda nesou 13MPx fotoaparát a baterii s kapacitou 2 000 mAh. Mezi zbývající prvky výbavy rovněž patří přední 5MPx kamerka, slot na microSD kartu nebo Android 5.0 Lollipop. Barevná provedení budou zastoupena černou, modrou, oranžovou, bílou a červenou.

OneTouch Pop Up

Model Pop Star přijde ve dvou variantách lišící se procesorem, v obou případech od MediaTeku. Oba mají 5palcový HD displej s přední 5MPx kamerkou, 1GB paměť RAM, 8GB úložiště (podpora microSD karet), 8MPx fotoaparát, 2 000mAh baterii. První 3G variantu požene čtyřjádrový procesor MT6580 (1,3 GHz), zatímco druhá má čtyřjádrový procesor MT6735P (1 GHz) a je schopen funkce dual-SIM. Novinkou na závěr je výběr až z 20 různých vzorů včetně dřeva, kůže, modré rifloviny.

OneTouch Pop Star (4) OneTouch Pop Star (3)

OneTouch Pop Star (1) OneTouch Pop Star (2)

Zdroje: phonearena.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat