Samsung dominuje trhu – výsledky za druhé čtvrtletí roku 2015

Samsung dominuje trhu – výsledky za druhé čtvrtletí roku 2015
2015-09-28T08:30:21+02:00
• 28. 9. 2015
1

Existuje pár velkých společností, jejichž jména zná prostě každý. Mezi ně patří například Samsung, Huawei, LG či Apple. Všechny tyto jsou firmy jsou nadnárodní a své nenechavé prstíky mají téměř všude, kde je snad lze mít. Nyní se na světlo světa dostávají výsledku trhu za třetí čtvrtletí, kde se umístily na prvních příčkách tři z výše zmíněných společností.

sm-q2-1

Výsledky druhého čtvrtletí letošního roku říkají, že Samsung vede v mobilním odvětví s 19 %, což je skoro dvojnásob oproti další společnosti v pořadí. Ale pozor, tento graf ukazuje celkový počet telefonů, to znamená nejen ty chytré. Druhou příčku tedy získává Apple s 10 % a na třetím místě je Huawei se 7 %.

Následuje Nokia (Microsoft), ZTE, Xiaomi či LG společně se čtyřmi procenty. Následující graf však ukazuje trochu jiná čísla. Ta už se vztahují pouze k chytrým telefonům, jejichž zastoupení v mobilním odvětví činí přibližně 75 % z celkového počtu telefonů. Zde si Samsung i Hauwei polepšili o 2 % a Apple o 4 %.

sm-q2-2

Snad jediným trhem, kde jsou poměry zastoupení zařízení od těchto společností jiné, je Severní Amerika, kde Apple má celkem 31 % a Samsung 24 %. Jak je vidět, Samsung si drží určitou hranici všude. Nicméně třetí čtvrtletí může být dosti ovlivněno prodejem nových modelů od Applu – iPhone 6s a iPhone 6s Plus.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Peter Kotrčka

29. 9. 2015, 7:23

Blahoželám spoločnosti Huawei. Len tak ďalej :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat