Microsoft Lumia 550 – chystaný low-end s LTE a Windows 10 Mobile

Microsoft Lumia 550 – chystaný low-end s LTE a Windows 10 Mobile
2015-09-17T06:50:38+02:00
• 17. 9. 2015

Microsoft plánuje na 6. října tiskovou konferenci, na které hodlá ukázat nové Lumie 950 a 950 XL, které budou po dlouhé době top modely s mobilními Windows. Kromě toho bychom se měli dočkat také tabletu Surface Pro 4 a druhé generace náramku Microsoft Band. Nicméně se začíná spekulovat ještě o dalším telefonu, který by měl rozšířit již teď dost širokou řadu dostupných telefonů. Příjemným překvapením je, že model Lumia 550 by měl jako první z řady 5xx nabídnout podporu LTE, a to není vše.

captura-lumia-550

Telefon se nečekaně objevil hned na dvou švýcarských eshopech, které zatím nepředstavenou novinku nabízí za v přepočtu přibližně 2 900 Kč. Za tuto cenu nelze od Lumie 550 čekat zázraky, uvnitř telefonu nalezneme čtyřjádrový procesor Snapdragon 210, ten má k dispozici 1 GB RAM pro plynulý chod systému a aplikací. Vnitřní úložiště poskytuje 8GB prostor, zatím nebylo zmíněno, zda v telefonu najdeme také slot pro paměťovou kartou, vzhledem k velikosti samotného systému Windows 10 Mobile na úložišti lze však předpokládat, že zde slot bude. Displej má přijatelných 4,7 palců a rozlišení činí 720 x 1280 pixelů.

gsmarena_003

Microsoft má tiskovou konferenci naplánovanou na 6. října a dosud se nepočítalo s tím, že by mělo dojít také k představení modelu, či dokonce modelů z nižší třídy. Necháme se tedy překvapit, s čím nakonec Microsoft přijde.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat