Galaxy S6/S6 edge – nová aktualizace, nový bloatware?

Galaxy S6/S6 edge – nová aktualizace, nový bloatware?
2015-09-17T07:44:00+02:00
• 17. 9. 2015
4

Samsung se na začátku tohoto roku dušoval, jak odstraní nepotřebný software ze svých smartphonů a tabletů -všeobecně se nepotřebné aplikace od výrobců nazývají jako bloatware. Jednalo se o potěšující zprávu a nejeden příznivec či zákazník uvítal tuto novinku. Avšak o měsíc později jsme se dozvěděli, že nakonec budou předinstalovány aplikace od Microsoftu, což se dá považovat za bloatware.

Screenshot (13)

Uvedení Galaxy S6/S6 edge bylo vcelku přívětivé a po první prohlídce systému se dalo konstatovat, že od Microsoftu jsou zde dvě aplikace – OneDrive a OneNote. Avšak nová aktualizace systému, která má cca 220 MB a je označena jako LMY47X.G925FXXU2COH2, přinesla zajímavé novinky. Kromě vylepšení systému předinstaluje bez vědomí uživatele aplikace jako Powerpoint, Word a Excel. Takže asi tolik k slibu, že bude ubývat bloatwaru.

Je možné, že se aktualizace bude lišit podle regionu. Jestliže narazíte na podobné zjištění, podělte se s námi o výsledek v komentářích.

Nepřehlédněte: Samsung a Oppo stanou před soudem kvůli bloatwaru

Poznámka: Možná to Samsung myslel tak, že při koupi nebudou mobily obsahovat aplikace navíc, ale při první aktualizaci systému vám všechno naservíruje bez ptaní.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Souhlasím s Petrem Figalou. Zejména u aplikací kancelářského typu.

Petr Pauš

18. 9. 2015, 3:23

Okamzite jsem to zakazal.

Pavel Rychta

17. 9. 2015, 10:07

Tak World, Excel a pod. až tak jako Bloarware nepříjdou. Většina takový telefon používá pracovně a world a excel dokumenty jsou stále ve většině. Takže stejně každý nějaký program na jejich správu používá a proč raději né přímo od zdroje

Petr Figala

17. 9. 2015, 20:42

dle mého je každá předinstalovaná aplikace bloatware.. co když nechci používat zrovna tyhle? takže budu mít zase zbytečně něco ve svém zařízení.. mám koupený balíček u konkurence a nemám důvod měnit.. To je jak plno lidí nadává na hangouts, g+ a podobně.. já to používám mnohem více než jiné aplikace od konkurence, ale to neznamená že nejde obecně o bloatware.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat