Xiaomi chystá tablet s Windows 10, představen by měl být společně s MIUI 7

Xiaomi chystá tablet s Windows 10, představen by měl být společně s MIUI 7
2015-08-02T09:45:11+02:00
• 2. 8. 2015

Populární čínská společnost Xiaomi nedávno uzavřela s Microsoftem partnerství, jehož účelem bylo přenesení operačního systému Windows 10 Mobile na telefony od Xiaomi. S novým systémem od Microsoftu má čínský výrobce mimo jiné ještě další velké plány.

mipad

Jedním z nich je připravovaný tablet, o kterém začal hovořit Pan Jiutang, populární čínský analytik, podle něhož by měl být tablet představen již velmi brzy. Předběžně se hovoří o datu 16. srpna, což není za dlouho. Ve stejný den také hodlá Xiaomi světu ukázat novou verzi své grafické nadstavby, MIUI 7. O té se zatím neví mnoho informací, mluví se jen o tom, že by měla být založena na Androidu 5.1.

O moc více nevíme ani o chystaném tabletu, spekuluje se především o jeho úhlopříčce, se kterou úzce souvisí operační systém. Pokud bude mít tablet méně než 8 palců, bude použit Windows 10 Mobile, tedy stejný systém, který v budoucnu poběží na telefonech Lumia. Pokud bude mít tablet větší než zmíněnou úhlopříčku, dostane standardní Windows 10, na které v době psaní tohoto článku aktualizovalo již více než 70 milionu uživatelů počítačů a tabletů.

windows-10-mobile-build-10240-might-be-released-soon-488197-2

Při příležitosti představení tabletu by mohlo dojít i na zmínku o spolupráci mezi Xiaomi a Microsoftem. V souvislosti s tímto partnerstvím se hovoří převážně o portaci systému Windows 10 Mobile na telefon Xiaomi Mi4. Microsoft v Číně zavedl program Windows Insider i pro majitele telefonů od Xiaomi, ti budou mít následně přístup k tomuto alternativnímu systému, kterým mohou nahradit Android, se kterým se model Mi4 prodává. Jak systém Windows 10 Mobile vypadá přímo v zařízení lze vidět na fotce výše. Tuto fotku nedávno zveřejnil na Twitteru viceprezident pro operační systémy Joe Belfiore.

Podstatně více informací bychom se měli dozvědět již za dva týdny, tedy v den, kdy má být tablet oficiálně představen. Xiaomi každoročně pořádá tiskovou konferenci právě 16. srpna, kdy představuje všelijaké novinky, nové verze své nadstavby a letos bychom se mohli dočkat i tabletu.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat