Pixel OFF Save Battery AMOLED – šetření spotřeby displeje trochu odlišnou cestou

Pixel OFF Save Battery AMOLED – šetření spotřeby displeje trochu odlišnou cestou
2015-04-07T10:30:25+02:00
• 7. 4. 2015

Jednou z nejdůležitějších a „nejžravějších“ komponent ve vašem telefonu je bezpochyby displej. Prozatímních řešení, jak i zde snížit spotřebu, je pomálu a ještě méně jich funguje. Nyní přišli vývojáři od BIZKAI Apps k jednomu z lepších řešení, které by vám mohlo více než teoreticky zvýšit životnost baterie a větší výdrž telefonu na jedno nabití.

PXOFF-1 PXOFF-2

Jak si můžete všimnout na prvních dvou snímcích, aplikace je převlečena do material designu a vypadá vcelku dobře. Mnoho funkcí zde ovšem nenajdete. V horní části jsou 3 zaškrtávací možnosti – startovat aplikace se startem systému, zobrazení notifikací a zapnout aplikaci pouze, když má zařízení nízkou kapacitu baterie. V dolní části se vám zobrazí 3 módy, ve kterých můžete přepínat dle libosti. Bohužel v základu je dostupný pouze mód 2 (středně úsporný), zbytek módů je k dispozici až po zaplacení plné verze aplikace.

Na posledních dvou snímcích je vidět přímo ukázka, kdy vlevo je aplikace vypnutá a vpravo zapnutá. Rozdíl je poměrně znatelný. Vyzkoušel jsem aplikace na zařízení LG L Bello a vše funguje správně. A jak vlastně aplikace funguje? Na AMOLED displejích se vytvoří „chytrá“ síť vypnutých pixelů. Ty když nedostávají energii, jsou vypnuty a „svítí“ černě. Těchto černých pixelů si lze všimnout při jasu 60 % a výše – zkoušel jsem druhý mód v aplikace, který je dostupný zdarma. Při zvýšení jasu na 100 % jsou černé pixely vidět opravdu dobře.

Zatím je v Obchodu Play plno pozitivních ohlasů k funkčnosti aplikace, ač třeba dodat, že dříve tomu tak nebylo. Vývojáři se očividně zařekli, že aplikace fungovat bude, a nyní se jim to podařilo. Aplikace nevyžaduje root a je dostupná pro Android verze 4.0.3 a vyšší, je také zdarma ke stáhnutí a pro plnou funkčnost musíte zaplatit částku okolo 45 Kč.

logo-app Pixel OFF Save Battery AMOLED BIZKAI Apps Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat