Oppo R1 vystřídá nový nástupce

Oppo R1 vystřídá nový nástupce
2015-04-06T07:30:49+02:00
• 6. 4. 2015

Nepředstavenou novinku v podobě modelu Oppo R7 by mohlo doplnit ještě jedno zařízení ze stejnojmenné řady. V uplynulém týdnu totiž unikly na veřejnost snímky možného nástupce telefonu Oppo R1, který společnost představila ke konci roku 2013. Navíc jsou k němu přiřazovány první specifikace, takže jasnější podobu již pomalu dostává. Čínský výrobce nešetřil kvalitními materiály a ani hardwarové sestavení nevypadá vůbec špatně.

Oppo R1 (1) Oppo R1 (2)

Přední část bude zabírat 5palcový displej s Full HD rozlišením (441 PPI). Pozornost si zaslouží použitá technologie 2.5D, kterou vybraní výrobci začínají postupně implementovat do svých zařízení. Pod kapotou poběží osmijádrový procesor Snapdragon 615 založený na 64bitové architektuře, tu bude doplňovat 2GB operační paměť RAM. Velikost úložiště není prozatím známa, ale možnost vložení paměťové microSD karty nemusí být opomenuta.

Záda ponesou 13megapixelový fotoaparát, jehož dodání má obstarat společnost Sony. Softwarovou část zastoupí systém Android v nejnovější verzi 5.0 Lollipop nejspíš pod taktovkou rozhraní ColorOS. Ostatní výbava může počítat s funkcí dual-SIM nebo podporou sítí 4. generace. V současné době nejsou k dispozici informace kolem prodejní ceny a dostupnosti na mobilních trzích.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat