HTC One M9 – cena a dostupnost v ČR aktualizováno

HTC One M9 – cena a dostupnost v ČR [aktualizováno]
2015-04-07T20:30:18+02:00
• 7. 4. 2015

Aktualizováno 7. 4.

České zastoupení společnosti HTC nám právě sdělilo oficiální informace kolem startu prodeje novinky One M9 v České republice. K dostání bude od 8. dubna za cenu 19 900 Kč exkluzivně u T-Mobile. Až začátkem května si jej budete moci zakoupit v e-shopech, obchodech a případně i u jiných operátorů. K dostání bude ve dvou barevných variantách – stříbrno-zlaté a tmavě kovově šedé.

Aktualizováno 19. 3.

HTC nelení a uvolňuje další projekt na podporu prodeje modelu One M9. Tentokrát na scénu přichází Robert Downey Jr., který účinkuje v deseti krátkých videích. Nový projekt najdete na stránkách htc.com/us/rdjone.

Aktualizováno 15. 3.

Dva týdny po představení modelu One M9 bylo zveřejněno pět videí, která mají nalákat případné zákazníky. Soustřeďují se na jednotlivé funkce nebo vychytávky.

Původní článek 1. 3.

Po mnoha spekulacích o jiném názvu nového top modelu se nakonec dozvídáme, že se HTC rozhodlo jen pro změnu číslovky. V obchodech tedy budete hledat smartphone HTC One M9. Výrobce zachoval designovou linii předchozích modelů, které se mohou pyšnit nejedním designovým oceněním. I přesto zde najdeme menší odlišnosti, jako jsou například zaoblené hrany.

HTC One M9_Gold_Back

HTC ani tentokrát neustoupilo a One M9 nabízí celokovové provedení. Na stranách se nachází šuplíky pro nano SIM kartu a micro SD kartu, která může být o velikosti 128 GB. Interní úložiště nabízí velikost 32 GB.

HTC Re Grip – chytrý náramek pro sportovce

Zadní strana se nevyhnula změnám. Jak asi tušíte, opět došlo na použití jiného fotoaparátu. V minulosti jsme zde mohli najít UltraPixel senzor, u druhé generace byly použity rovnou dva foťáky, a letos zde najdeme 20MPx snímač. Ten umožňuje natáčet videa v rozlišení 4K. Mezi dalšími specifikacemi najdeme f/2.2 a 27.8mm čočky. Navíc krycí sklíčko je ze safíru. Optickou stabilizaci obrazu byste hledali marně.

HTC One M9_Silver_Left

HTC ale nezapomnělo na technologii UltraPixel, ta se nachází u přední kamerky. Kromě lepší světelnosti (F/2.0) poskytuje i schopnost natáčet videa v rozlišení Full HD.

Přední strana je vybavena dvěma stereo reproduktory BoomSound. HTC je podpořilo technologií Dolby Audio, díky čemuž by měly poskytovat ještě lepší zvukový zážitek. Dokáží simulovat Dolby Surround 5.1. Je zde přímá podpora 24bitového high-definition zvuku, a to i díky Qualcomm Immersive Audio.

HTC One M9_Gunmetal_PerL

Nemohu vynechat displej. Nečekejte zobrazovací panel s extrémním množství pixelů v podobě 4K nebo 2K rozlišení. Výrobce se rozhodl pro použití Super LCD3 panelu s Full HD při 5palcové úhlopříčce. Hlavním důvodem má být menší spotřeba oproti displejům s vysokou hustotou pixelů.

Výkon této novince dodá nový procesor Snapdragon 810 od Qualcommu, který je 64bitový a nabízí cluster osmi jader s použitím technologie big.LITTLE. Konkrétně obsahuje 4 výkonnější jádra s taktovací frekvencí 2 GHz a čtyři úspornější s 1,5 GHz. Vše je doplněno o 3GB paměť RAM.

HTC One M9_Gunmetal_Right

V oblasti konektivity najdeme technologie Bluetooth 4.1 s aptX, Wi-Fi a/b/g/n/ac (2.4 a 5 GHz), HTC Connect pro stremování multimediálního obsahu do dalších zařízení, DLNA, HDMI MHL 3.0, micro-USB 2.0 (5-pin), NFC, GPS a GLONASS.

HTC One M9 podporuje mobilní sítě:

  •  2G/2.5G – GSM/GPRS/EDGE
    • 850/900/1800/1900 MHz
  • 3G UMTS (záleží na trhu)
    • 850/900/1900/2100 MHz
  • 4G LTE (záleží na trhu)
    • FDD: 1,3,5,7,8,20,28
    • TDD: 38,40,41

Celé této výbavě dodává energii baterie o kapacitě 2840 mAh. Systém Android 5.0 Lollipop byl doplněn o nadstavbu HTC Sense 7. Najdeme zde i balík HTC EYE, kde se nachází služba a aplikace HTC Zoe. V softwarové výbavě se nachází aplikace One Gallery, která podporuje cloudová úložiště a sdílení na sociální sítě. Nabízí vyhledávání podle data, lokace, událostí, atd. Systém také nabízí gesto, které musíte požít pro swipe. S ním odešlete multimediální obsah do dalšího zařízení.

Uživatelé se mohou těšit na změnu vzhledů. Pro tyto účely vznikla i nová stránka themes.htc.com. Na úvodní obrazovce se bude vyskytovat widget, který bude nabízet různé aplikace s ohledem na vaši lokaci.

HTC One M9_Gold_3V

HTC nezapomnělo na příslušenství. Samozřejmostí je kryt HTC Dot View a nově také Active Case, který poskytne HTC One M9 ochranu proti vodě a prachu. Splňuje certifikaci IP68.  Nevíme, proč se HTC nerozhodlo pro přímé zakomponování ochrany do smartphonu. Zkušenosti již má.

Screenshot (91)

HTC One M9 bude k dispozici ve čtyřech barevných provedení: stříbro-zlatá; tmavě kovová; zlato-zlatá a růžová. Do prodeje novinka zamíří v polovině března za blíže nespecifikovanou cenu.

HTC One M9_Gold_3V HTC One M9_Silver_3V HTC One M9_Gunmetal_3V

Zdroj: Tisková zpráva

Zdroje: androidcentral.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat