Operátoři chtějí více telefonů s Windows Phone

Operátoři chtějí více telefonů s Windows Phone
2015-03-06T08:30:55+02:00
• 6. 3. 2015
1

Na veletrhu MWC prohlásil šéf firmy Infosonics, která stojí za telefony řady Verykool s Windows Phone, že i přes jeho malou prodejnost mají operátoři stále větší zájem o telefony s tímto operačním systémem.

„Operátoři stále více žádají o jiné telefony než ty s Androidem. Dnes jsme se setkali se zástupci mnoha operátorů a s manažery z oddělení mobilních zařízení. Ti nám řekli, že výkonný ředitel požaduje zařazení více modelů s Windows Phone do jejich nabídky.“

Zájem je zejména o levné telefony, které by mohly být za rozumnou cenu prodány nedotované. Operátoři jsou pod obrovským cenovým nátlakem. Telefony jako iPhone je stojí spousty peněz a ředitel Infosonicsu věří, že Windows 10 přinese mezi operační systémy velkou změnu.

Podle jeho slov by mohl Windows 10 změnit celou hru díky univerzálnosti aplikací a služeb napříč zařízeními. Na veletrhu MWC představila u nás nepříliš známá firma Infosonics model Verykool Phantom, který bude zařazen do nabídky několika zahraničních operátorů. Za cenu přibližně 7500 korun pak tento model nabídne například 5,5″ displej s FullHD rozlišením a krycím sklíčkem Gorilla Glass 4, procesor Snapdragon 410 doplněný o 2 GB paměti RAM, 13MPx fotoaparát nebo také podporu sítí LTE, což je za takovouto cenu celkem slušná výbava.

image5

Nabídka telefonů s Windows Phone u českých operátorů není zrovna bohatá, v nabídce nalezneme u každého maximálně tři zástupce tohoto operačního systému, ve všech případech se jedná o telefony Lumia. Pokud ale budou i čeští operátoři přistupovat k Windows Phone s takovým zájmem, jako ti zahraniční, časem bychom se mohli dočkat rozšíření nabídky telefonů s tímto operačním systémem.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Správný a rozumný krok.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat