Androidí aplikace na Windows Phone – pokrok ve vývoji, realizace v nedohlednu

Androidí aplikace na Windows Phone – pokrok ve vývoji, realizace v nedohlednu
2015-03-30T07:45:53+02:00
• 30. 3. 2015

Již před rokem jsme informovali o tom, že Microsoft pracuje na přenesení aplikací pro Android na systém Windows Phone. Po více než roce se o tomto tématu opět hovoří, Microsoft údajně udělal krok vpřed a realizace je opět o malý krůček blíže.

Podle zdrojů přímo z Microsoftu ovšem není v plánu zavedení tohoto projektu do systému Windows 10 pro telefony. Projekt zatím není úplně schválen a nepracuje se zatím ani na jeho nasazení do systému, stále je ale zvažován a údajně je i v aktivním vývoji.

screen_shot_2015-03-26_at_10.41.18_am_hero

Jeden ze zdrojů tvrdí, že je zde stále pár problémů, které brzdí vydání. Jeden z nich je právní a další se týká vývojářů. Bez bližších detailů bylo sděleno, že je Microsoft poněkud znepokojen, a to proto, že kdyby na Windows Phone zprovoznil nativní Google Play aplikaci, mohl by Google poslat společnost k soudu z důvodu emulace, která je potřebná k takovému zprovoznění Google Play v prostředí Windows.

Dalším zmíněným problémem jsou samotní vývojáři. Přenesení Android aplikací na Windows Phone by mohlo negativně postihnout budoucí vývoj aplikací určených pro Windows. Spustit si jakoukoliv aplikaci z Androidu by sice bylo fajn, Microsoft ale stále sází na své univerzální „Windows apps“, jejichž výhoda spočívá v tom, že více než 90 % kódu lze použít jak pro aplikaci na mobilní Windows, tak pro aplikaci na tablety a počítače.

Bližší detaily by mohl Microsoft sdělit na konferenci BUILD, která se koná již za měsíc. Vzhledem ke komplikovanosti projektu je ovšem velice mizivá šance, že ukáže konečné řešení, a tak si budeme muset minimálně nějaký ten měsíc počkat.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat