Android pro Práci – práce na Androidu lepší a lehčí než kdy dříve

Android pro Práci – práce na Androidu lepší a lehčí než kdy dříve
2015-02-26T07:10:26+02:00
• 26. 2. 2015
2

Při oficiálním představení Androidu Lollipop nám bylo mimo jiné řečeno, že v nové verzi se na zabezpečení uživatelských dat v úložišti myslí v první řadě. Poté světem kolovaly zvěsti o novém programu, jenž bude nové šifrování a další funkce využívat na 100 %. Nyní jsme tedy konečně dostali řádnou odpověď s níž se Android opět přiblíží více lidem než doposud.

PIM_3

Sám název článku již napovídá název programu, který nyní začíná svůj boj. Jedná se o program Android for Work (Android pro Práci), díky němuž budete moci oddělit svá osobní data od těch pracovních. Tím ale zdaleka seznam novinek nekončí. Celý projekt je založen na spolupráci mezi výrobci zařízení a vývojáři aplikací. Aktuálně je do programu zařazeno pár velkých jmen jako Samsung, BlackBerry, HTC, LG, Cisco, Adobe nebo SAP a mnoho dalších – celý seznam najdete na obrázku níže.

Proč ale tento projekt vlastně vznikl? Android jako operační systém je nyní rozšířen opravdu dost a jeho popularita, i přes některé nedostatky, stále stoupá. Dennodenně jej doslova masy lidí využívají pro svůj život, ať už k zpracování emailů, placení výdajů nebo zjišťování nejnovějších informací skrze nespočet aplikací. Avšak pole, kde se zatím mnoho nezměnilo, je pole pracovní. A právě to je účel celého projektu.

Screen Shot 2015-02-25 at 10.03.32 AM
Android pro Práci tedy přináší tyto funkce:

Pracovní profily – Nové šifrování, prosazování zvýšené bezpečnosti SELinux a multiuživatelské účty v Androidu 5.0 jsou nyní téměř standardem. Tato funkce přináší oddělení osobních dat od pracovních. Tudíž IT oddělení a kdokoliv, kdo má určité pravomoci, bude mít nyní k dispozici pouze pracovní část ve vašem zařízení. Správa aplikací a dat je tedy mnohem jednodušší jak z pohledu uživatele, tak i vývojáře.

Android pro Práci aplikace – Pro zařízení s operačním systémem Android od verze Ice Cream Sandwich až po KitKat je zde nová aplikace, jež umožní to, co je nativně ve verzi Android 5.0. Aplikace obsahuje zabezpečený email, kalendář, kontakty nebo dokumenty. Procházení či přístupy k jednotlivým aplikacím či souborům může být zcela a bez problémů spravováno IT oddělením.

Obchod Play pro práci – Samozřejmostí je také oddělení samotných aplikací pro pracovní užití od zbytku. Díky tomu budou moci firmy nasadit aplikace do svých firemních zařízení bez obav. To přináší i obrovskou úlevu pro uživatele i pro samotné vývojáře.

Vestavěné nástroje pro zvýšení produktivity – Pro každodenní aktivní využívání mnoha aplikací, je zde sada podnikových aplikací, jež pomohou mnohým uživatelům. V seznamu najdeme například kontakty, email, kalendář – ten podporuje například rozšířené poznámky, nebo aplikace pro tabulky, dokumenty či prezentace.

Partneři zapojení do tohoto programu jistě nejsou posledními a už nyní je jisté, že se zapojí i jiní. Další dobrou zprávou je, že pro zdárné uspění programu, je zde dohoda o inovování svých zařízení a aplikací. To může znamenat, že bychom se v budoucnu mohli dočkat lepšího propojení mezi různými aplikacemi či zařízení od firem, jež spolu zatím třeba nespolupracovali. Celý projekt je ale zatím v plenkách a jen čas ukáže, zda bude k něčemu, či nikoliv.

Zdroj: googleforwork.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Peter Kotrčka

26. 2. 2015, 8:21

paráda, zase to posunie platformu o level vyššie.

to asi ano ale prijde mi jako zbytecne predinstalovavat Google tabulky atd když jdou doinstalovat, akorát to bude zabírat misto

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat