Dotekomanie.cz

To nej z uplynulého týdne #3 – nové smartphony, jednodušší překládání a Siri s podporou češtiny?

Siri s podporou češtiny?

Hlavní mobilní platformy nabízejí vlastní osobní asistenty, kteří mají společnou vlastnost. Nemají plnou podporu českého jazyka. To by se mělo změnit u Siri od Applu.

Google vylepšil Překladač

Mobilní aplikace pro Android i iOS získává zajímavou funkci na překlad textů. Stačí jednoduše zamířit kamerou a následně se vám objeví na displeji přeložený text. V tuto chvíli zatím podporuje jen omezené množství jazyků.

Posun v projektu ARA

Google měl v tomto týdnu konferenci zaměřenou na modulární smartphony. Dočkali jsme se oficiálního oznámení země, kde bude novinka prvně k dostání. Navíc byly odhaleny specifikace zařízení Spiral 2.

Novinky od Oppa

Čínský výrobce představil dvě zajímavá zařízení, byť jedno spadá do dražší kategorie. Tím je model R1C, který nabízí safírová skla. Druhá novinka je již cenově dostupnější – Mirror 3.

Lumia 435 a Lumia 532

Ani Microsoft nezahálí. Uvedl dva levnější modely Lumia se systémem Windows Phone. Zároveň by se mělo jednat o nejlevnější smartphony s tímto systémem.

Mi Note a Mi Note Pro

Xiaomi hned ze začátku tohoto roku představilo dva modely, které můžeme jednoznačně zařadit mezi top smartphony. Nabízejí zajímavý poměr cena/výkon, přičemž vybavenější model by měl nabídnout QHD displej a 64bitový Snapdragon 810.

Zpomalené záběry animací z Lollipopu

Miroslav Vitula vytvořil videa ukazující zpomalené animace z Androidu 5.0 Lollipop. Díky tomu se můžete podívat v detailu, jak vypadají jednotlivé efekty či animace.

Google Glass – nová etapa

Google se pochlubil, že končí program Google Glass Explorer a že se již současné brýle nebudou prodávat. Na druhou stranu jsme se dočkali oznámení, že Google Glass přechází pod Google jako samostatná divize.

Zajímavosti

I v tomto týdnu se objevily zajímavosti, které byste si neměli nechat ujít. První z nich je 59 let starý koncept chytrých hodinek. Druhá zajímavost se věnuje zvukům, které uslyšíte z reproduktorů, když máte v blízkosti mobil.

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #2 – CM12 nightly, MegaChat a statistky Androidu a iOS

Exit mobile version