Xiaomi představilo chytrou čištičku vzduchu

Xiaomi představilo chytrou čištičku vzduchu
2014-12-12T14:00:01+02:00
• 12. 12. 2014

Zveřejněná pozvánka na tiskovou konferenci společnosti Xiaomi příliš nenasvědčovala tomu, že by znázorněný větrák měl nějakou spojitost s chytrým telefonem či tabletem. Čínský výrobce totiž rozšířil svoji produktovou nabídku o chytrou čističku vzduchu, kterou pojmenovali Mi Air Purifier a zároveň přináší další zařízení do oblasti domácnosti. Tam již například patří chytrá televize Mi TV nebo chytrá krabička Mi Box.

Mi Air Purifier  (2)

Málokdo by čekal tento druh zařízení od výrobce, který v Asii dominuje s chytrými telefony a nehodlá ubírat z nastaveného tempa. Nicméně zrovna na domácí půdě může sklidit velký úspěch, protože většina čínských velkoměst trpí znečištěným ovzduším. Xiaomi uvádí, že jejich čistička vzduchu dokáže za jedinou minutu vyprodukovat až 10 tisíc litrů čistého vzduchu. Uvnitř krabičky jsou dva ventilátory se čtyřmi vzduchovými kanály.

Mi Air Purifier  (1) Mi Air Purifier  (5)

Toto spojení umí vyfiltrovat 99,99 % nebezpečného prachu PM2,5 (velikost 2,5 mikrometrů). K Mi Air Purifier byla uvolněna také aplikace, která kromě regulace umí změřit kvalitu ovzduší či upozornění na potřebu výměny filtru. V předprodeji byla stanovena cena na 899 jüanů (tj. cca 3 232 Kč) a prodej alespoň v úvodu bude probíhat pouze v Číně od 16. prosince.

Mi Air Purifier  (4) Mi Air Purifier  (3) Mi Air Purifier  (1)

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat