Asus představil novinky na veletrhu IFA

Asus představil novinky na veletrhu IFA
2014-09-03T13:33:03+02:00
• 3. 9. 2014

ZenWatch

Dlouhou dobu se spekulovalo o hodinkách z dílny Asusu a dokonce jsme se dočkali několika potvrzení, že se na nich pracuje. Dnes společnost představila ZenWatch na veletrhu IFA v Berlíně.

Screenshot (53)

I tyto hodinky jsou vybaveny systém Android Wear od Googlu. Samotný displej má úhlopříčku 1,63 palce s rozlišením 320 x 320 pixelů a jedná se o AMOLED panel. Samotné tělo je tvořeno nerez ocelí a zakřiveným sklem Gorilla Glass 3. Výkon zajišťuje 1,2GHz Snapdragon 400, který má k dispozici 512 MB RAM. Interní úložiště má velikost 4 GB.

ASUS-ZenWatch-02

V konektivitě najdeme Bluetooth 4.0 a samozřejmě nechybí ani senzory. Jeden z nich může sledovat i tepovou frekvenci. I tyto hodinky disponují certifikací IP55, tudíž se nemusíte bát vody nebo prachu. U baterie se uvádí hodnota 1,4 Wh, bezdrátové nabíjení zde nehledejte.

Asus u těchto hodinek nabízí několik funkcí, které si můžete nastavit. Například dvojí poklepání nebo zakrytí samotného displeje. Kromě toho zde najdeme možnost vzdálené spouště fotoaparátu nebo funkci pro nalezení smartphonu.

Asus ZenWatch se mají na trhu objevit ve třetím nebo čtvrtém čtvrtletí za cenu 199 eur, což je v přepočtu 5 500 Kč. Prozatím nevíme, v kterých zemích budou hodinky k dostání.

MeMO Pad 7

Další mobilní novinka je tablet Memo Pad7, který nabízí poměrně zajímavé specifikace za přijatelnou cenu. Taktéž se zastavila na hodnotě 199 eur a za tuto částku získáte například 7palcový displej s Full HD rozlišením. Výkon je zajišťován procesorem Z3560 (64bit) od Intelu, který má čtyři jádra s taktovací frekvencí 1,83 GHz. Ten má k dispozici 2 GB RAM a pro data je úložiště o velikosti 16 nebo 32 GB s možností rozšíření o microSD kartu.

Screenshot (52) Screenshot (51) Screenshot (50)

Na zadní straně se nachází 5MPx foťák a přední strana je osazena 2MPx kamerkou. Tloušťka tabletu je pouhých 8,3 mm a váha se zastavila na 269 gramech. Konstrukce není čistě plastová, najdeme zde například dural. Později bude k dispozici i LTE verze.

Zdroje: engadget.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat