Dotekomanie.cz

To nej z uplynulého týdne #31 – Bolt, Selfies a akce „Čistý stůl“

Sociální síť jen pro autoportréty

Tvůrci populárního CMS systému WordPress v tichosti vypustili aplikaci Selfies zaměřující se na trend selfie fotografií. Zatím ji najdeme jen v Obchodě Play, ale plánují se verze pro další platformy.

Nový komunikátor Bolt

Instagram vydal aplikaci Bolt, která zajišťuje komunikaci mezi uživateli pomocí obrázků či videí. Jedná se tedy o dosti specifickou službu, která bude muset obstát v těžké konkurenci Snapchatu.

295 miliónů smartphonů

V druhé čtvrtletí se podařilo dodat téměř 300 miliónů smartphonů na trh, aspoň podle agentury Strategy Analytics. Jednoznačným vítězem je systém Android, který opět posílil své postavení.

Převlečené HTC One M8

Tchajvanský výrobce vytvořil pro japonského mobilního operátora upravenou verzi smartphonu HTC One M8. Novinka nese název HTC J Butterfly a nabízí například 13MPx foťák a odolnost vůči vodě.

Akce „Čistý stůl“ od O2

Mobilní operátor O2 spustil projekt  „Čistý stůl“, díky kterému mohou zákazníci vyrovnat své závazky bez nutnosti platit poplatky nebo úrok.

Hodinky od OnePlus?

Objevily se informace, že i nejmladší výrobce smartphonů se chce pustit do výroby vlastních hodinek. Měly by přímo konkurovat Moto 360 od Motoroly.

Xiaomi se dostalo do TOP 5

Čínský výrobce, jenž je znám především smartphony s dobrým poměrem cena/výkon, se dostal do seznamu pěti největších výrobců mobilních zařízení na světě.

Google Launcher pro všechny

Launcher přímo z dílny Googlu se dočkal rozšíření na všechna zařízení, jež mají minimálně Android 4.1 Jelly Bean. Zřejmě skončila testovací fáze a můžeme očekávat další vylepšení.

Hewlett-Packard a hodinky?

Máme zde dalšího výrobce, který chce zkusit své štěstí v segmentu chytrých hodinek. S největší pravděpodobností si Hewlett-Packard zvolí vlastní systém, takže nemusíme očekávat Android Wear.

Česká půjčovna mobilní zařízení

Pokud patříte mezi začínající vývojáře a nemáte peníze, abyste si mohli pořídit nejrůznější smartphony, tablety či hodinky, tak můžete využít první českou půjčovnu zařízení. Vše je zdarma.

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #30 – Mi 4, Shield Tablet, Lumia 530 a digitální tetování

Exit mobile version