Sony Xperia C3 – stvořeno pro „selfie“

Sony Xperia C3 – stvořeno pro „selfie“
2014-07-08T11:52:36+02:00
• 8. 7. 2014

V posledních několika týdnech se spekulovalo o novém smartphonu z dílny Sony, který bude zaměřen na „selfie“ fotografie (autoportréty). Dnes jsme se dočkali, byl představen model Sony Xperia C3.

Xperia C3 Group Colours Front

Základní výbava tento kousek řadí spíše do střední kategorie. V základu získáte 5,5palcový displej s HD rozlišením – nabízí technologie TRILUMINOS a Mobile BRAVIA Engine 2. O výkon se bude starat čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz, který má k dispozici grafiku Adreno 305 a 1GB paměť RAM.

Vnitřní úložiště nabízí 8 GB a lze jej rozšířit o microSD kartu až o velikosti 32 GB. V oblasti zvuku najdeme Sony Surround Sound technology a Clear Audio+. Nezapomnělo se podporu LTE technologie cat. 4, díky čemuž je teoretická rychlost downloadu 150 Mbps. V oblasti konektivity ještě najdeme Bluetooth 4.0, aGPS, GLONASS a Wi-Fi. Rozměry novinky jsou 156 x 78.5 x 7.6 mm a váha se zastavila na 150 gramech. Kapacita baterie je 2500 mAh. Sony tento model již v základu vybavilo systémem Android 4.4 KitKat.

Na zadní straně se nachází 8MPx foťák společně s LED bleskem. Největší výhoda tohoto modelu se nachází na přední straně, kde najdeme širokoúhlý 5MPx foťák, který má k dispozici také LED blesk. Celkově byl uzpůsoben na selfie fotografie.

Xperia C3 White Design

Sony Xperia C3 se na trh dostane v srpnu, přičemž se první objeví na čínském trhu. Následně dojde na rozšíření dostupnosti. Cena zatím nebyla uveřejněna. Jako bonus se objeví i verze Sony Xperia C3 Dual, jež nabídne podporu dvou SIM karet.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat