Samsung Galaxy S III Neo míří do Česka aktualizováno

Samsung Galaxy S III Neo míří do Česka [aktualizováno]
2014-07-30T12:40:17+02:00
• 30. 7. 2014
2

Aktualizováno 30. 7.

Po více jak měsíci se Samsung Galaxy SIII Neo dostává na český trh. Česká doporučená cena byla stanovena na 5 999 Kč s DPH. U nás bude k dispozici pouze v modrém provedení začátkem srpna.

Původní článek 12. 6.

Minulý měsíc společnost Samsung představila pro indický mobilní trh model Galaxy S3 ve verzi Neo a asi málokdo by očekával, že se tato varianta vůbec dostane až do našich končin. Po měsíci jej lze zakoupit u vybraných prodejců v sousedním Německu, kde telefon pod označením GT-I9301I nabízí výkonnější procesor nebo podporu pouze jedné SIM karty. Jihokorejským výrobcem nejsou prozatím potvrzeny žádné další trhy, ačkoliv minimální šance tu existuje.

Samsung Galaxy S3 Neo - modrý Samsung Galaxy S3 Neo - modrý zadní

Přední panel disponuje 4,8palcovým Super AMOLED displejem s HD rozlišením, kterému dodává výkon čtyřjádrový procesor taktovaný na frekvenci 1,4 GHz po boku 1,5GB operační paměti RAM. Pro srovnání indická verze má 1,2 GHz procesor a podporu funkce dual-SIM. Avšak tu model z Německa postrádá. Co se týče velikosti úložiště,  v základu najdete 16 GB s možností dalšího rozšíření po vložení paměťové microSD karty.

Zadní část vyplňuje 8megapixelový fotoaparát, přisvětlovací LED dioda a 2 100mAh baterie. Zařízení běží na systému Android ve verzi 4.4.2 KitKat doplněném o nástavbu TouchWiz UX zahrnující také bezpečnostní funkci KNOX. Novinka dostupná ve dvou barevných provedení (bílá, modrá) vychází na 269 eur, což při přepočtu je cca 7 383 Kč. Cenovka se zdá být v úvodu poněkud přemrštěná, ale někomu může přeci jen přijít vhod.

Samsung Galaxy S3 Neo - bílý Samsung Galaxy S3 Neo - bílý zadní

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Stanislav Kučera

12. 6. 2014, 19:35

Zase zasekanej Touchwiz, nechápu jak lidi můžou kupovat Samsung…To jste nikdy nedrzeli v ruce Nexus, HTC s novějším Sense ? Nebo i iPhone či windows phone ? :D
Fakt slepíňo…

Pfffff… strašná cena 9000,– kč s DPH !!! Děs. To má cenu tak max kolem 6500,– i s DPH….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat