Google koupil hudební streamovací službu Songza

Google koupil hudební streamovací službu Songza
2014-07-02T07:30:25+02:00
• 2. 7. 2014

Nápaditých vývojářů není nikdy dost, a proto se Google rozhodl koupit zajímavou společnost Songza zaměřující se na streamování hudby. Nejde však jen o další službu podobající se např. Hudbě Play Naplno, Songza je totiž specifická svým kontextuálním doporučováním hudby.

Songza - Mobile Screenshot

Ráno umí nabídnout playlist pro energické vstávání, odpoledne zase pro pohodovou jízdu autem. To vše zdarma a bez žádných omezujících limitů. Jak už ale asi správně tušíte, Songza je dostupná pouze v USA. Po akvizici Googlem se to má ale změnit.

songza

Jak ve včerejších večerních hodinách Google oznámil na své sociální síti, se Songzou má velké plány do budoucna. Samotná služba se zatím zrušení nedočká, její funkce se ale v následujících měsících integrují do služeb od Googlu. Kromě zdokonalení Hudby Play by se změny měly dotknout také přehrávání hudebních videí na YouTube. Celkovou částku za obchod Google nezveřejnil, odhad se však pohybuje ve výši 39 milionů dolarů.

Zdroje: thenextweb.com, plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat