Skutečný pohled ženy na život s Dotekomaniakem

Skutečný pohled ženy na život s Dotekomaniakem
2014-01-04T11:15:32+02:00
• 4. 1. 2014
9

Nepochybuji o tom, že se mezi čtenáři Dotekománie najde pár žen, které se často setkávají u svých protějšků s nadměrným užíváním mobilních technologií nebo zažívají podobné chvilky uvedené v tomto článku, kdy větší pozornost věnují raději chytrému zařízení. Jde tedy o zcela spontánní pohled jedné ženy na muže se zálibou, stávající se pomalu závislostí.

Smartphone uživatel

 

Petra V.

Nápad na tento článek vznikl po pátečním odpoledni, kdy jsme absolvovali klasickou procházku s mými dětmi a přítelem, nutno podotknout redaktorem Dotekománie. Přítel samozřejmě rád souhlasil a po vyjití mi nějakou dobu vrtalo v hlavě, v čem je tato procházka tak nějak jiná. A pak mi to došlo. Děti standardně poskakovaly, já jsem na ně dávala pozor, aby třeba neskončily v řece, kolem které jsme šli.

Přítel šel pár kroků za námi. Celou tu dobu držel oběma rukama obdélník, koukal do něho a klikal. Záhy jsem se dozvěděla, že dělá fotky na chystanou recenzi. Pochopila jsem, že udělat cca 10 fotek je naprosto nedostačující. S konečnou platností mi došlo, že život s tímto mužem má své zvláštnosti – posuďte sami.

Když jsme přišli domů, začala jsem uklízet a mile jsem ho poprosila, jestli by mohl udělat kávu. On mi mile odvětil, že nemůže, protože stahuje fotografie. Byl ale tak hodný, že mi hlásí: „Miláčku, já přijdu za tebou!“ (resp. budeme spolu trávit čas). To volně přeloženo znamená: „Mezitím, co budeš uklízet v kuchyni, přenesu si svůj notebook a budu do něho koukat.“

Po mediální masáži o tom, že je naprosto nevhodné spát v místnosti s mobilním telefonem a striktním dodržováním této rady, jsem si poté, co jsme spolu s přítelem začali bydlet, říkat v duchu, co bych dala za to, kdyby ten mobil byl alespoň na druhé straně místnosti. Můj přítel se svým mobilem nečekaně spí, a kdyby to byl jenom jeden chytrý přístroj. Zrovna dnes ráno, když jsem se probudila a podívala se na přítele, viděla jsem, jak spokojeně spí, vedle polštáře má pečlivě položený svůj mobil a k tomu na noční stolku recenzovaný tablet a další phablet. Škoda, že jsem si to nevyfotila – jak roztomilé!

A teď hádanka. Víte, co udělá „smartmuž“ jako první věc, když se ráno probudí? Správně, podívá do svého mobilu, co je nového. Tak jasně, co kdyby přes noc změnil barvu. Samozřejmostí je, že večer před usnutím ještě v posteli zkontroluje novinky přes svoji čtečku článků, Google Plus, Facebook, Dotekománii…, nemá to prostě jednoduché.

Nicméně život se „smartmužem“ má i své výhody:

  • Vždy zná odpověď na každou otázku. Například jdete se svým partnerem po obchodě s potravinami a zeptáte se:  „Nevíš náhodou, jestli se do holandské omáčky přidává bílé víno?“ Ještě než jsem tuto otázku dořekla, už se díval do svého chytrého telefonu, na příslušné www stránky a hlásí mi odpověď.
  • Když jdete například po obchodě a zrovna hrají nějakou pěknou písničku, vy romanticky podotknete, že je to pěkná písnička. Okamžitě se vám dostane informace z aplikace Shazam o tom, jak se píseň jmenuje a kdo ji zpívá. Není to od něho hezké?
  • Další, až bych řekla zvláštností, je, když například stojíte na autobusové zastávce, 1 metr od jízdního řádu a řeknete: „Jdu se podívat, kdy nám to jede.“ „Smartmuž“ vás zachytí, abyste nikam nechodila, a hlásí vám díky příslušné aplikaci, že autobus přijede za minutu. Někdy se vám dostane i informace, kde na trase se teď autobus s největší pravděpodobností nachází.
  • Nutno zmínit, že tento muž je relativně nenáročný. Ke svému životu potřebuje pouze svůj mobil, phablet, tablet nebo PC, pokud možno vše najednou a zásuvku na napájení s internetovým připojením.

Většina mužů vyžaduje od svých přítelkyň a manželek pozornost, jako každý domácí mazlíček, ale obrovskou výhodou života s tímto mužem je, že se dokáže vždy zabavit „sám“. Pokud ale přece jen začne vyžadovat pozornost a vy máte to štěstí, že žijete s redaktorem Dotekománie, vyřešíte svůj problém jednoduchou otázkou. „Nepotřebuješ napsat článek?“ V tu chvíli jsou všichni spokojeni, jelikož partner je smysluplně zabaven a já mám dostatek času na svoji práci. Sami uznáte, že si nemám na co stěžovat!

Ačkoli tento článek může vyznít trochu ironicky, ve skutečnosti vše beru s rezervou a pochopením a pevně doufám, že si Dotekománie získá ještě více čtenářů.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Káťa Kadlecová

7. 1. 2014, 10:06

My jsme milovníci nových technologií s přítelem oba, nijak nám to v normálních běžných parnerských záležitostech nebrání :) Naopak… život je jednodušší, proč ne :)

Petr Kosáček

5. 1. 2014, 13:12

Dost dobrý článek :-)

František Fojtík

5. 1. 2014, 10:10

Super článek.

Martin Weiss

5. 1. 2014, 0:32

Doteraz som nevedel dostatočne vysvetliť „závislosť“ na telefóne. Tento článok si uložím a najbližšej známosti nechám prečítať. :)

Promiňte, ale na tom není nic k pobavení, je to nechutná realita. Nepřijde mi normální a už vůbec ne zábavné, že když jsem s přítelkyní v restauraci a čekáme na jídlo, ona je mezitím na facebooku skrze svůj smartphone a já vedle ní sedím jako idiot. Někdy mám chuť taky vytáhnout telefon, připojit se a napsat jí. A to je jen jeden z mnoha příkladů. Je to otravný zlozvyk, kvůli technologiím se k sobě chováme hůř, aniž bychom si to uvědomovali.

Lucie Budínová

VIP 4. 1. 2014, 12:24

Moc pěknej článek.Jinak to co tady píše slečna Petra,tak to tak nějak občas částečně sedí i na mě,i když jsem žena také.Jinak článek mě velmy pobavil. :-D

Tomáš Kubišta

4. 1. 2014, 12:12

Geniální článek, s přítelkyní zažíváme podobné situace :D

:D:D …tak to je super..:D

Přemysl Vaculík

VIP 4. 1. 2014, 12:09

Ano.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat