Dotekománie doporučuje #23 – Root Cleaner

Dotekománie doporučuje #23 – Root Cleaner
2014-01-04T12:25:19+02:00
• 4. 1. 2014
5

Pro situace, kdy je váš telefon zahlcen mnoha daty, která byste manuálně mazali dlouhou dobu, je zde aplikace, jež udělá vše za vás. Autorem je mladý český vývojář vystupující pod přezdívkou Juwe11.

64675c0b0d946c7655a45413e655bdce_256_256

Aplikace Root Cleaner vám pomůže s údržbou systému. V podstatě má za úkol smazat data, která mohou zpomalovat Android. Mnoho aplikací nacházející se v Google Play slibují to samé, avšak root cleaner se v mnoha věcech liší.  Hlavními přednostmi a odlišnostmi jsou např. funkce, které vám zaručí vymazání určitých složek automaticky, během každého čištění nebo automatické mazání prázdných složek pro lepší přehlednost uživatele.

unnamed (1)_result unnamed_result

Samotná aplikace vyčistí/smaže automaticky složky, které nejsou k ničemu potřeba. K takovýmto složkám patří různé cache adresáře, Lost.dir a další. Poměrně novou funkcí je prohlížení aplikací, které můžete tzv. zmrazit, a tyto aplikace se budou tvářit, jako by v telefonu vůbec nebyly. Pozor ovšem na to, že v telefonu nadále daná aplikace zůstává, tzn. nijak se paměť neuvolní jako při úplném odinstalování. Cleaner umožňuje také odinstalování a smazání dat vámi určené aplikace.

Při spuštění máte na výběr dvě možnosti vyčištění: Quick cleaning nebo Full cleaning. V nastavení je mnoho možností pro oba typy čištění. Lze například vypnout mazání zbytečných složek, prázdných složek a další.

 Screenshot_2014-01-03-15-03-55 unnamed (2)_result

Jedna výtka vůči autoru zde je. I přesto, že je Root Cleaner vyvíjen českým autorem, aplikace NEOBSAHUJE češtinu, nýbrž pouze angličtinu.

Autor se aplikaci neustále snaží vylepšovat a jakékoliv problémy a bugy aktivně řeší. Za to mu patří velký dík.  Root Cleaner stojí 60 Kč a před několika dny byla ve slevě za 20 Kč.

logo-app Root Cleaner Juwe11 4,80 US$ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

klikni klikni

4. 1. 2014, 18:56

Proč to neudělaj i česky Tataři :D -_-

Jaky maji vliv data v interni pameti ci sd karte na „rychlost“ Androidu?

Přemysl Vaculík

VIP 4. 1. 2014, 15:25

Ačkoliv by se mohlo zdát, že žádný, tak systém se o ně nějakým způsobem stále stará. Eviduje je a podobně.

Ladislav Polický

4. 1. 2014, 14:21

Fragmentace SD karty??? Dál ani nemusím číst, reklamní článek na aplikaci kamaráda splácaný elévem, který nemá o vlastnostech SD kart ani páru.

Přemysl Vaculík

VIP 4. 1. 2014, 14:56

Došlo jen k záměně pojmů. Opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat