Parrot uvedl dva nové drony – skákající a létající

Parrot uvedl dva nové drony – skákající a létající
2014-01-06T16:15:45+02:00
• 6. 1. 2014

Společnost Parrot představila na veletrhu CES dva nové drony. První s názvem MiniDrone je zjednodušeně řečeno zmenšený AR.Drone, za kterým stojí stejní tvůrci. MiniDrone se pohybuje převážně ve vzduchu. Druhý představený s názvem Jumping Sumo se naopak pohybuje po zemi, přičemž, jak z názvu vypovídá, skáče.

parrot1

První jmenovaný  – MiniDrone – je opravdu malá „quadrocoptera“ (vrtulník se čtyřmi vrtulemi) a svou velikostí se vejde na dlaň ruky. Navzdory svým rozměrům dokáže být MiniDrone pěkně rychlý. O jeho dobrou stabilitu se starají nejrůznější senzory – akcelerometr, ultrazvukový senzor, gyroskop a také dolní kamerka. Ovládání pak probíhá přes speciální aplikaci na jakémkoliv zařízení s Bluetooth 4.0. Ačkoli zde tedy kamerka je, její výstup do aplikace neproudí, a tak při ovládání musíte sledovat samotný dron. Výdrž baterie bohužel docela zklame – při plném nabití výdrží létat kolem 6-7 minut. 

parrot2

Druhé představené zařízení se jménem Jumping Sumo se vyznačuje především svými silnými koly, díky kterým je z něj spíše vozítko než dron. I to je však vybaveno akcelerometrem a gyroskopem pro bezproblémovou jízdu. K ovládání pak pomáhá QVGA kamerka na přední straně –  její obsah se zasílá přes nejnovější standard WiFi 802.11ac do mobilního zařízení. Hlavní specialitou zařízení je možnost vyskočit. Tento dron vydrží na pohonu baterie kolem 20 minut.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat