Voocall: výhodné volání a extrémně levný roaming

Voocall: výhodné volání a extrémně levný roaming
2016-08-19T07:59:14+02:00
• 1. 7. 2013
1

Dnes startuje další z řady virtuálních operátorů voocall. Nabídne především výhodné minutové sazby do všech sítí a také nízké ceny za volání do vlastní sítě.

Voocall logo

Voocall do této doby působil pouze jako VoIP operátor a nabízel volání přes internet s cenou 1 Kč za minutu se sekundovou tarifikací. Dnes tato částka klesá na 0,59 Kč/min, účtování je nadále sekundové. Cenovým paradoxem je částka za volání na pevnou linku, která je 0,65 Kč/min. Ano, je vyšší, a to kvůli tomu, že propojovací poplatky v pevných sítích jsou regulovány odlišně, než ty v mobilních.

voocall

Operátor i nadále nabízí službu zvanou Callback. Využijí ji hlavně uživatelé, kteří nemají smartphone. Její funkčnost spočívá v tom, že si nejdříve přes internet nadefinujete adresář a systém vám ke každému telefonnímu číslu přidělí charakteristické dvojčíslí. Až budete chtít někomu zavolat, prozvoníte číslo ve tvaru +420 910 610 1xx (xx je dvojčíslí přidělené systémem). Následně přijmete příchozí hovor, a pokud bude volaný účastník dostupný,  můžete hovořit. Domácí cena za tuto službu je 1,1 Kč/min.

Čtveřice tarifů, nízké sazby

Pojďme se tedy podívat na nabídku virtuála, který využívá infrastrukturu společnosti T-Mobile. Vybrat si můžete hned ze čtyř tarifů, předplacené služby operátor nenabízí.

Mobilní PohodaMobilní RodinkaMobilní Pohoda s internetemMobilní Rodinka s internetem
volání do vlastní sítě0,59 Kč
volání do cizí sítě1,69 Kč
účtování1+1
SMS do vlastní sítě0,59 Kč
SMS do cizí sítě1,25 Kč
volné minuty do voocallu100100
data200 MB200 MB
cena39,00 Kč89,00 Kč189,00 Kč229,00 Kč

Již na první pohled jde vidět, že se operátor zaměřil primárně na své vlastní zákazníky. Dá se říct, že pokud k voocallu přejde celá vaše rodina,  budete volat velmi výhodně. Zvláště pokud využijete tarif Mobilní Rodinka. Příjemná je taktéž cena volání do cizích sítí.

Operátor si účtuje poplatek 300 Kč za přenos čísla. Správa nebo administrace je zdarma. Pořídit si můžete i nové číslo, jeho výběr je také možný, a to z řady 771 77x xxx. Neuzavírá se žádná smlouva na dobu určitou.

K nové nabídce se za voocall vyjádřil Tomáš Urbánek:

„Aktuální podoba nabídky nás ale v žádném případě neuspokojuje a veškerou energii v následujících měsících upřeme k dosažení výhodnějších cen zejména mobilních dat. Budeme také usilovat o přímý vstup do sítě některého z mobilních operátorů. To se zatím povedlo výhradně GTS za cenu opravdu velkých ústupků a značné cenové diskriminace ze strany mobilního operátora. Žádný jiný operátor zatím skutečného přímého vstupu do mobilní sítě a propojení nedosáhl, jelikož se tomu mobilní operátoři velmi silně brání a vytváří tak prostor svým vlastním obchodním značkám, ať mají název, jaký chtějí. Čeká nás všechny včetně ČTÚ ještě mnoho práce, než se podaří mobilní trh skutečně zliberalizovat. Věřím ale, že jsme dosáhli prvního malého vítězství v této velké mobilní válce.“

Nejlevnější roaming

Zároveň jedním dechem dodává, že se snaží o nejvýhodnější ceny roamingu. Ty uvedené v tabulce platí pouze pro 28 členských států Evropské unie (ode dneška patří do EU i Chorvatsko) + EEA (zahrnuje navíc Norsko, Lichtenštejnsko a Island).

voocallO2T-MobileVodafone
příchozí hovor2,18 Kč2,15 Kč2,18 Kč2,17 Kč
odchozí hovor3,99 Kč7,45 Kč7,47 Kč7,47 Kč
SMS1,69 Kč2,45 Kč2,48 Kč2,49 Kč
MMS 13,99 Kč9,60 Kč12,00 Kč11,50 Kč
1 MB dat13,99 Kč14,00 Kč14,00 Kč14,00 Kč

S cenou 3,99 Kč/min voocall doslova boří hranice. Zvláště pokud ji porovnáte s  domácími sazbami českých operátorů. S Kartou se vším všudy od Vodafonu stojí minuta 4,90 Kč, u O2 s předplacenou NA!HLAS zaplatíte 5,60 Kč a u Twist karet T-Mobilu dokonce 5,90 Kč (bez odměny za dobití). V roamingu pak se stejnými tarify konkurence zaplatíte téměř dvojnásobek.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Tomáš Jung

1. 7. 2013, 8:24

Callback není jen pro uživatele co nemají smartphone.. Třeba já mám v mobilu android aplikaci Voocall, vymačkám jakékoliv číslo a po pár sekundách mám zpětný hovor.. Oproti 3g mám jistotu, že hovor bude kvalitní a nebude se sekat.. Tedy přiřazení dvojčíslí v adresáři není jediný způsob jak mohu volat ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat