Telefónica – víc zákazníků, menší výnosy a LTE

Telefónica – víc zákazníků, menší výnosy a LTE
2013-05-07T10:00:30+02:00
• 7. 5. 2013
1

Telefónica vydala tiskovou zprávu, která se vztahuje k prvnímu čtvrtletí tohoto roku. Největší událostí je samozřejmě „revoluce“ v podání tarifů FREE, které pohnuly s trhem. Efekt stále pokračuje a například čekáme na nové RED tarify od Vodafonu, které by měly být představeny na konci tohoto měsíce. Nyní zpět k Telefónice, která díky nové nabídce neomezených tarifů nalákala zákazníky. Celkově ji přibylo 78 700 uživatelů mobilních služeb.

peace logo FB

Pokud se podíváme na rozložení, tak pro tarif se rozhodlo 43 000 uživatelů a předplacenou kartu si pořídilo 36 000 zákazníků. Celkově nyní má 5 048 000 telefonních čísel, což je ve srovnání za stejné období za minulý rok 2,2% nárůst . Zastoupení smartphonů a tabletů v síti O2 poskočilo o 7,7 % na současných 29 %. Z toho jednoznačně plyne, že je zde stále vysoké procento lidí, kteří využívají jen běžné mobilní telefony.

Tiskové centrum - Tiskové zprávy - Telefónica v prvním čtvrtletí roku posílila své postavení na trhu   Telefónica Czech Republic

Ačkoliv se jedná o pěkná čísla, tak v oblastí výnosů se nijak neprojevila. Telefónica zaznamenala pokles konsolidovaných výnosů z podnikání o 4,4 %. Na druhou stranu ji vzrostl výnos z mobilních služeb, kde nejsou započítány SMS zprávy. Zde uvádí navýšení o 5,8 %.

Tiskové centrum - Tiskové zprávy - Telefónica v prvním čtvrtletí roku posílila své postavení na trhu   Telefónica Czech Republic (1)

V tiskové zprávě se dále uvádí, že bez ohledu na výsledky nové aukce o volné kmitočty hodlá společnost investovat v tomto roce do výstavby LTE sítě až 6 miliard korun. Ovšem Telefónica uvádí svou silnou nespokojenost s novými podmínkami, které zvýhodňují případného nového hráče na trhu. Doslova se uvádí v tiskové zprávě následující:

V prvním čtvrtletí letošního roku Český telekomunikační úřad rozhodl o zrušení soutěže na frekvence v pásmech 800, 1 800 a 2 600 MHz. S návrhem podmínek pro novou aukci, které jsou nyní předmětem veřejné diskuze, ovšem společnost Telefónica nesouhlasí, neboť z neznámých důvodů zvýhodňuje jediného zájemce a nezohledňuje průběh předchozí aukce. Ta ukázala, že se o nové kmitočty v pásmu 800 MHz ucházeli čtyři kapitálově silní hráči a není tak důvod kohokoli zvýhodňovat.

Společnost Telefónica se bude usilovat o změnu podmínek, aby nedošlo k zvýhodňování. Cílem je rovnoměrný boj, ale v tomto ohledu se její snaží zřejmě nevyplatí. Mohlo by to opět dostat aukci do patové situace.

Zdroj: telefonica.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Majk Chobola

7. 5. 2013, 10:15

Byl jsem naštvaný na tmobile. V sobotu mi skončila smlouva a přehodili mi na tarif (z 99kc na 390) tak jsem to tam byl zrušit a ze přejdu k Vodafone ale musím čekat měsíc jakožto „výpovědní lhůtu“… Teď jsem za to rád, alespoň si počkám na tarify RED. O2 mě vůbec neoslovil Ikdyz jsem se byl sám zeptat, že bych k nim chtěl.. Nic

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat