Larry Page nastínil budoucí modely od Motoroly

Larry Page nastínil budoucí modely od Motoroly
2013-04-19T10:26:35+02:00
• 19. 4. 2013
3

Od Motoroly se neustále očekávají zázraky a některé spekulace rovnou napovídají, že se máme těšit na revoluci v mobilních telefonech. Použití slova revoluce by bylo možná až moc silné, proto zůstaňme trochu při zemi. První nás vysoce postavení lidé od této společnosti uklidňovali, že nemáme čekat zázraky od nových modelů. Následně Eric Schmidt prozradil, že nová řada smartphonů se dá označit jako „phone-plus“. Zatím to byly jen malé informace, které nenapovídaly takřka nic.

Larry Page

Ovšem v tomto ohledu se Larry Page doslova rozpovídal, ale nečekejte, že se dozvíme vše. Jen napověděl, jaké novinky máme čekat. Stalo se tak při ohlašování finančních výsledků společnosti Google, které byly vcelku dobré, ale to není předmětem dnešního tématu. Larry na svém profilu vydal příspěvek, který shrnoval vše důležité, co bylo řečeno. Nezapomněl ani na zmínky o nových produktech Motoroly, takže se pojďme podívat, co nám vlastně nasliboval.

google-motorola

V první řadě se nás spíše ptá na velikost smartphonu a podotýká, že v dnešním světě jsou možnosti rozsáhlé. Zde má pravdu, a pokud se podívám třeba na nabídku Samsungu, zajisté si svou velikost mobilu vybere každý. Pokud tuto informaci přiřadíme k zvěstem z nedávna, můžeme se těšit na zařízení, jehož úhlopříčka nebude dosahovat na 5 palců. Můžeme počítat tedy s rozměrem 4,3 až 4,5 palce.

„In today’s multi-screen world, the opportunities are endless.  Think about your device.“

V dnešním mnohoobrazovkovém světě jsou příležitosti nekonečné. Zamyslete se nad svým zařízením

Další nápověda se týká výdrže mobilu na jedno nabití. V tomto ohledu je jasné, co máme od Motoroly čekat. Už poslední řada Razr ukázala, že velikost baterií je důležitým faktorem, na který si firma potrpí. Možná se můžeme těšit na kapacity, které by mohly překročit 4000 mAh, ale je to jen odhad, který by ovšem potěšil nejednoho fanouška smartphonů. Larry přímo dodává, že bychom neměli sebou nosit nabíječku.

„Battery life is a challenge for most people … you shouldn’t need to carry a charger around with you to make it through the day.“

Výdrž baterie je výzvou pro většinu lidí… nemělo by být nutné nosit s sebou nabíječku, abyse zvládli celý den.

Předposlední část se týká samotné konstrukce. Motorola je známa také svým využíváním kevlaru u mobilů, což bylo do jisté míry i exkluzivní záležitostí, ale nyní máme očekávat něco víc. Larry říká, že by u mobilu nemělo vadit, když jej polijete vodou nebo vám spadne na zem. Z toho se dá usuzovat, že se máme těšit na odolný model, kterému minimálně nebude vadit voda, ale při dnešní úrovni technologií se dá předpokládat, že bude vodotěsný.

„If your kid spills their drink on your tablet, the screen shouldn’t die. And when you drop your phone, it shouldn’t shatter.“

Pokud vaše dítě rozlije pití na váš tablet, obrazovka by neměla umřít. A pokud upustíte svůj telefon, neměl by se rozbít.

Na závěr již jen dodává, že je zde stále velký potenciál pro vymýšlení nových a lepších zařízení, které nám padnou do ruky. Budou se lépe ovládat a  jejich rychlost bude hnána na maximum.

„There’s real potential to invent new and better experiences — ones that are much faster and more intuitive.“

Zde je skutečný potenciál k objevení nových a lepších zážitků – takových, které jsou mnohem rychlejší a intuitivnější.

Nemáme přesné specifikace nového modelu, ale Larry nám nastínil budoucnost Motoroly celkem jednoznačně. Dala by se z toho poskládat hesla a pravidla pro výrobu nových modelů. Zatím si ale budeme muset počkat, s čím přijde nejstarší mobilní výrobce. Zatím to vypadá na zařízení, které nebude mít konkurenci. Máme se těšit na skoro nerozbitné zařízení s perfektní velikostí, rychlým a intuitivní systémem (Android 5.0?), s dlouhou životností na jedno nabití a také odolné proti vodě. Zní to jako ideální smartphone.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Kragork Krag

19. 4. 2013, 16:45

Chudáci v Samsungu. Larry přijde do Motoroly a za rok jsou tu taková zařízení…
A když tomu dají značku nexus a android přestanou poskytovat jiným výrobcům, iPhone killer je tady.

Miroslav Havlas

19. 4. 2013, 10:47

Mm, dream device.. že by konečně? :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat