Fujitsu Arrows Tab s obří baterií – 10 080 mAh!

Fujitsu Arrows Tab s obří baterií – 10 080 mAh!
2013-02-05T17:27:07+02:00
• 5. 2. 2013
1

Fujitsu jde do boje na poli tabletů s novým modelem Arrows Tab, který je možné najít pod kódovým značením AR70B. Od této 10 palcové placky nelze očekávat, že se stane prodejním trhákem, přesto s trhem tabletů možná otřese. Potenciál má především kvůli baterii, jelikož se taková kapacita často nevidí.

Fujitsu-Arrows

Čipová sada Nvidia Tegra 3 zároveň s čtyřjádrovým procesorem o taktu 1.7 Ghz a 2 GB operační paměti napovídají, že nepůjde o žádné ořezávátko. Na uživatele čeká prostor o velikosti 32 GB, které je možné rozšířit o microSD kartu. Konektivita zahrnuje všechny nové technologie – Wi-Fi a /b /g /n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 a NFC. Bohužel zatím nemáme informace, jestli bude varianta s 3G. Displej s úhlopříčkou 10,1 palce má rozlišení 1920 x 1200 pixelů. To vše se podařilo Fujitsu zakomponovat do relativně nízké hmotnosti 589 gramů a tloušťky těsně pod 10 milimetrů. Špičkou ledovce je pak ochrana proti vodě nebo prachu, která za trochu větší profil tabletu rozhodně stojí. Bohužel zde zatím najdeme Android 4.0 ICS, ale snad získá aktualizaci na Jelly Bean.

Fujitsu-Arrows-2

To největší lákadlo jsem si nechal nakonec. Ze všech stran slyšíme, jak výrobci šetří na bateriích a tablety nebo mobilní telefony musíme mít každý den připojené v zásuvce. Fujitsu Arrows Tab je vybaven baterií o kapacitě 10 080 mAh. Podle naměřených hodnot výrobce vydrží 2100 hodin v úsporném režimu a 14 hodin pod zatížením. Jedinou vadou na kráse bude cena, kterou Fujitsu „radši“ neuveřejnilo. Zřejmě se jí dočkáme při zahájení prodeje v Japonsku 15. února.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Jaroslav Dušek

5. 2. 2013, 17:49

S tou Tegrou se to bude sekat jako na Asusu Transformeru Infinity. Full HD je na tento procesor příliš velká zátěž.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat