Využití NFC podle BlackBerry

Využití NFC podle BlackBerry
2012-03-02T09:50:19+02:00
• 2. 3. 2012

Technologie NFC nabírá na oblibě a do svých telefonů jí zařazuje čím dál více výrobců. Patří mezi ně i společnost RIM produkující komunikátory BlackBerry. RIM minulý rok oznámil, že všechna jeho nová zařízení budou vybavena technologií NFC. My se dnes můžeme podívat na video prezentující typický den s NFC, které popisuje jeho využití v kombinaci s komunikátory společnosti RIM.

RIM-video-shows-a-day-using-NFC-on-your-BlackBerry

Neočekávejte nic převratného. RIM opravdu nepřichází s nějakou revoluční myšlenkou jak NFC využít, ale v jeho videu můžeme vidět “den s NFC”, který je šitý na míru firemním uživatelům. Kromě přihlášení do firemního systému nebo výměny vizitek nezapomíná ani na zábavu. Ve videu tak například prezentuje možnost načtení NFC štítku z plakátu, který láká na fotbalový zápas. Přímo v telefonu si potom můžete zarezervovat lístky.

Pokud bude RIM NFC v telefonech propagovat, je pravděpodobné, že naláká několik firem pro využívání jejich komunikátorů. V návaznosti se pak mohou přidat další společnosti, což je jen dobře pro rychlejší rozmach NFC technologie.


Používáte NFC již nyní? Máte možnost ho někde využít nebo je to zatím jen hudba budoucnosti? Podělte se s námi o vaše zkušenosti s NFC v diskuzi.


Zdroj: phonearena

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat