Peking – Tablet se 100 jádrovým procesorem video

Peking – Tablet se 100 jádrovým procesorem [video]
2012-02-17T09:50:31+02:00
• 17. 2. 2012
3

V tomto týdnu představila firma Creative v Pekingu svůj dokonalý tablet určený pro čínské zákazníky. Nese název HanZpad a zajímavý je takřka ve všech ohledech. Uvnitř tabletu je nová verze čipsetu ZMS, která nese název ZMS-40. Tablet bude disponovat 4-jádrovým procesorem ARM a každý jádro bude taktováno na 1,5GHz. Tablet obsahuje SteamCell, který se stará o zpracovávání náročných grafických objektů a bude obsahovat neuvěřitelných 96 výpočetních jader. Pokud tedy všechny jádra sečteme, dostaneme se až na magickou hranici 100 jader. Tento nevídaný výkon bude umožňovat dekódování 3D obsahu ve Full  HD kvalitě a při připojení skrze HDMI výstup dosáhneme rozlišení až 2560 x 1600 pixelů. Velmi důležitý je také fakt, že nová verze čipsetu bude o 50% úspornější než-li čipset verze ZMS-20.

Ziilabs ZMS-20Ziilabs ZMS-40Nvidia Tegra 3
Hlavní procesor1,5 Ghz, dvoujádro1,5 GHz. čtyřjádro1,3GHz. čtyřjádro
Grafický akcelelátor48 jader98 jader12 jader
Uživatelská paměť1GB2GB
Verze OS3.0/ Honeycomb4.0/ Ice Cream Sandwich4.0/ Ice Cream Sandwich

HanZpad bude běžet na systému Android Ice Cream Sandwich, tedy na nejnovější verzi tohoto systému. V tabletu jsou také předinstalované aplikace pro školáky a zaměstnance logistických a finančních firem. Pro školáky jsou zde například přichystány digitální učebnice a různé jiné užitečné nástroje, které se budou každému školákovy hodit. Pro zaměstnance je zde připravena třeba aplikace IncStage, která umožňuje prezentovat a sdílet soubory bezdrátově skrze kompatibilní přístroje. Fotografy může zase zaujmout  funkce ZiiCamera, která dokáže zachytit panoramatické fotografie až do 40 megapixelů, nebo třeba tablet umožňuje pořizovat fotografie s 3D efekty. Tablet se bude hodit i na cesty, s funkcí ZiiVideo si poradí s širokou škálou video souborů a podporuje i přehrávání videa v HTML5. Pro hudební nadšence je zde připravena podpora přenosu ve vysoké kvalitě zvukové stopy pomocí Bluetooth nebo Wi-Fi. Tablet také podporuje duální streamování  obsahu skrze HDMI. Můžete si tedy třeba pouštět film na své televizi skrze HDMI a přitom si u toho brouzdat na internetu. Vše ve stejnou chvíli na jednom zařízení.

HanZpad GS

Jedná se o luxusní provedení původní verze. Tablet je tenký pouze 7,95 mm se stylovým designem. I tato luxusní verze bude pracovat se systémem Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Zde ale narazíme na rozšíření, které umožňuje vkládání čínských znaků pomocí dotykového pera, který je spolu s tabletem dodáván v balení.

Zatím není známa cena ani datum začátku prodeje. Tablet se bude distribuovat pouze v Číně a to skrze tuzemské prodejce. Pokud by se tablet stal hitem, mohli bychom se ho dočkat i na evropském trhu, toto je ale zatím pouze domněnka. Předseda představenstva a generální ředitel společnosti Creative Sim Wong Hoo na konci prezentace řekl ,,Příští čip bude obsahovat 256 a více jader”. Nyní se můžete podívat na samotné představení tohoto tabletu.

Zdroj: http://asia.cnet.com/

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Jan Polášek

19. 2. 2012, 18:44

Až někdo pojedete do Číny, tak mi jeden přivezte a dostanete královskou odměnu v podobě ceny tablety přepočtené dle aktuálního kurzu na koruny

Roman Schröder

17. 2. 2012, 11:43

:D a výdrž na baterii 3 vteřiny ne? :D

:) hrusky , jabka, jadra…..vsechno zamichame a mame bombasticky nadpis :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat