Tvrzená skla: 5 častých otázek zákazníků sponzorovaný článek

Tvrzená skla: 5 častých otázek zákazníků [sponzorovaný článek]
2019-06-21T14:34:06+02:00
• 17. 2. 2017
8

Bojíte se o displej svého mobilu, ale nevíte, zda pro jeho ochranu zvolit tvrzené sklo a případně jaké je pro váš mobil vhodné? Přečtěte si odpovědi na nejčastější otázky, se kterými se na zástupce specializovaného obchodu Tvrzené.cz zákazníci obracejí.

Tvrzené sklo VMAX je vyrobeno z kvalitního japonského materiálu (foto: www.tvrzene.cz).

Proč ochranné tvrzené sklo vůbec používat?

Ochránit displej telefonu před poškozením není jednoduché. Mobil, který v dnešní době nosíme stále u sebe, i přes veškerou snahu občas k nějaké újmě přijde. Tu vypadne ze zmrzlých rukou, jindy se zase v kapse nebo kabelce potká s klíči nebo jiným ostrým předmětem.

A právě v těchto situacích oceníte ochranu, kterou tvrzené sklo nabízí. To mobil ochrání před nárazy i škrábanci, které nikdo na svém telefonu nevidí rád.

Jsou tvrzená skla lepší než ochranné fólie?

Tvrzená skla se vyznačují několikanásobně vyšší tvrdostí, která dosahuje hodnoty 9H (měřeno na Mohsově stupnici). Fólie, jejichž tvrdost dosahuje pouze 3-4H, lze tedy vnímat čistě jako ochranu displeje proti poškrábání, tvrzená skla přinášejí navíc ochranu proti nárazům.

Dalším parametrem je průhlednost materiálu. Ta je u tvrzených skel vyšší, což znamená lepší podání barev a menší rozdíl oproti stavu bez ochranného skla/fólie.

Kvalitní tvrzená skla nabízejí také příjemnější povrch – zatímco na fólii vám prsty nepříjemně zadrhávají, po skle příjemně kloužou, dodatečnou vrstvu v podobě skla tak téměř nepoznáte. Nechybí ani úprava proti otiskům prstů.

Nelze nezmínit také jednodušší aplikaci skla na displeji telefonu. Tvrzená skla totiž nezanechávají nevzhledné bublinky, které jsou u ochranných fólií častým problémem.

Jaký je rozdíl mezi 2D, 2.5D a 3D tvrzenými skly?

Základní variantou jsou 2D tvrzená skla, která se vyznačují pravoúhlými hranami a jsou vhodná pro uživatele, kteří se spokojí se základní funkčností a které nezajímá vzhled a pocit při používání.

Ne vždy jsou základní tvrzená skla označována jako 2D, často je proto poznáte tak, že nenesou žádné „lepší“ označení (2.5D, 3D), kterým by se výrobce mohl pochlubit.

Na rozdíl od 2D disponují 2.5D tvrzená skla zaoblenými hranami, které jsou příjemné nejenom na dotek, ale i pohled. Tento typ ochranných skel lze proto doporučit všem majitelům mobilů s plochým displejem (Apple iPhone 5/5S/SE, Samsung Galaxy S5 mini a mnoho další).

Pro mobily, které mají zaoblený displej (například iPhony od verze 6 nebo Samsung Galaxy S7 Edge), pak existují 3D tvrzené skla, která díky své úpravě dokáží chránit celou plochu displeje „od kraje ke kraji“.

Ochrání tvrzené sklo mobil při každém pádu?

Tvrzené sklo znatelně zvyšuje šanci, že se displej mobilu při pádu nepoškodí. Náraz, který by normálně skončil například výměnou celého displeje, zde absorbuje právě použité ochranné sklo. To v případě silného nárazu popraská, čímž pohltí energii, která by jinak zavinila nepříjemnou újmu samotného displeje.

Na rovinu je ale nutné poznamenat, že tato ochrana nemusí fungovat vždy. Jsou situace a pády, které ani sebelepší tvrzené sklo nezachrání.

Lze tvrzené sklo z telefonu bezpečně sundat a opět použít?

Tvrzené sklo drží na telefonu díky přilnavé silikonové vrstvě. Protože není použito lepidlo, můžete ho kdykoliv sundat, aniž by po něm zbyly jakékoliv pozůstatky.

Opětovně použít již sundané sklo není možné.

Hledáte kvalitní tvrzené sklo pro mobil? Navštivte specializovaný internetový obchod Tvrzené.cz, který se zaměřuje na kvalitní tvrzené skla značky VMAX.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Tvrzení v článku výše, že
„Tvrzená skla se vyznačují několikanásobně vyšší tvrdostí, která dosahuje hodnoty 9H (měřeno na Mohsově stupnici).“
je nepravdivé. Nejedná se o Mohsovu stupnici. Na ní má stupeň 9 až diamant. Chemicky tvrzené sklo pak mám max. 6 až 6,5 podle Mohse.
Relevantnost ostatních informací jsem nezkoumal.
Richard Kos

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s tímto webem https://revocase.cz/, který prodává kryty a skla na vše od Applu? Přemýšlím o tom, že bych od nich i něco koupila, ale přece jen bych ráda věděla názor někoho na kvalitu, dodání a jestli přišlo to, co jste očekávali? Děkuji moc za odpovědi.

Martina Novotná

17. 2. 2019, 8:45

Na telefon s tvrzeným sklem mi spadla plastová propiska ze vzdálenosti 10cm a sklo prasklo, při reklamování mi řekli, že to na reklamaci nevezmou. Takže mám očekávat, že když mi telefon spadne, tak že praskne nejen sklo, ale i celý telefon? K čemu tedy tvrzené sklo je…

Přemysl Vaculík

VIP 17. 2. 2019, 9:06

Proti škrábancům.

Tomáš Divíšek

18. 2. 2017, 4:25

Ono i sklo od Nillkinu jde sundat a dát zpátky bez problémů…

Muhehe, sklo od pa Wonga z alibaby za jedno e jde normálně sundat a opět zase nasadit.

Inu komerční sdělení…

Petr Figala

17. 2. 2017, 10:13

iPhone 6 a dál mají zaoblené displeje..? to jsou mi věci..

Ján Valkovič

17. 2. 2017, 23:03

Neexistuje lepsia reklama ako ked predajca ukaze, ze sa rozumie tovaru, ktory predava.
Tvrdzene.cz nepochybne rozumie svojmu oboru a isto dokazu odborne poradit :-))

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat