Připravují se „diamantová“ skla pro smartphony

Připravují se „diamantová“ skla pro smartphony
2017-02-12T09:02:13+02:00
• 12. 2. 2017

Ochrana displeje je poměrně velkým tématem každého roku. Celému trhu dominuje společnost Corning se svými skly Gorilla Glass, ale najdeme i další společnosti jako Asahi Glass Co. (Dragontrail skla). Nyní se pokusí uspět i společnost Akhan Semiconductor, která chce nabídnout výrobcům smartphonů a nositelné elektroniky sklo s názvem Mirage Diamond Glass.

Všechny dobré vlastnosti diamantů?

Ačkoliv by se dalo soudit podle názvu, že se jedná o diamantové sklo, tak to není zcela pravda. Nelze vyrobit jeden kus o rozměrech displeje z uměle vytvořených diamantů. Jedná se tak o materiál, kde jsou použity právě umělé diamanty. Adam Khan (CEO) uvádí, že sklo jako takové nabízí lepší vlastnosti než současné zaběhnuté značky.

Lze využít na výrobu čoček pro foťáky

Mirage Diamond Glass by mělo konkurovat i safírovým sklům v odolnosti, pevnosti a také v dalších vlastnostech. Dle dostupných informací má být novinka 6x pevnější a 10x tvrdší. Kromě toho má mít dopad na chlazení – údajně dokáže udržet vnitřní elektroniku až 800x chladnější.

Nedostane se na všechny

Dle těchto informací by se dalo soudit, že všichni hlavní výrobci top modelů skočí po této novince a pokusí se ji nabídnout během dohledné doby svým zákazníkům. Avšak společnost Akhan neplánuje takové masové rozšíření.

Problém se nachází v samotném výrobním procesu, kde je nutné vytváření diamantů, respektive zajistit jejich růst. K tomu se přidávají další faktory, které zpomalují výrobu. I z tohoto důvodu Adam Akhan stanovil, že bude dodávat Mirage Diamond Glass jednomu výrobci smartphonů, jednomu výrobci hodinek a tak podobně.

Ostatně je v tuto chvíli možné zajistit dodávky skla pro 10 až 30 miliónů smartphonů. Jedná se o poměrně malé číslo, když vezmeme v potaz, že třeba Apple prodá až 3x více iPhonů za čtvrt roku. Uvidíme tedy, jestli se nějaký výrobce najde a nabídne tuto novinku ve svých zařízeních.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat