Chrome Beta – změna upozornění na stažené soubory, které jsou duplicitní

Chrome Beta – změna upozornění na stažené soubory, které jsou duplicitní
2017-02-21T07:15:55+02:00
• 21. 2. 2017

Na rozdíl od Chrome pro počítač přináší mobilní verze při stahování souborů jednu výhodu. Neduplikuje stažené soubory, tedy pokud si to sami nepřejeme.U desktopové verze bohužel nemáme na výběr, a tak nám při stažení stejného souboru vznikají duplicity typu: soubor(1), soubor (2). V současné stabilní mobilní verzi s označením 55 nám již Chrome dává na výběr, zdali chceme soubor nahradit, či vytvořit nový.

Nahrazením je myšleno, že stávající verze zanikne a přepíše se novější verzí. Vytvořením nového souboru vznikne vlastně jeho duplicita. Čím více nám takto vznikne duplicit, tím více těch samých souborů máme a liší se pak pouze na konci číslem v závorce.

V aktuální beta verzi Chrome s číslem sestavení 56 se oznámení o duplicitě souboru mění. Chrome se již neptá, zdali chceme soubor nahradit, nebo vytvořit nový, ale ptá se nás pouze, zdali chceme opravdu soubor stáhnout znovu. Již tedy nebudeme mít na výběr to, zdali vytvořit nový, nebo duplikovat, ale buď stáhnout, nebo nikoliv. Pokud soubor stáhneme znovu, vytvoří se jeho kopie. Sice tímto způsobem nemáme takovou kontrolu nad tím, co se souborem chceme udělat, nicméně dialogové okno přináší srozumitelnější informaci.

My jsme tuto novou funkci otestovali v beta verzi Chrome s číslem sestavení 56.0.2924.78. Změna se samozřejmě nachází i v Dev verzi. Beta verze mobilní aplikace Chrome je k dispozici v obchodě Google Play.

logo-app Chrome Beta Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat