Změna velikosti fotek a obrázků pohodlně

Změna velikosti fotek a obrázků pohodlně
2017-01-07T11:34:28+02:00
• 7. 1. 2017
1

Snímky zachycené mobilním zařízením jsou v dnešní době již velmi objemné. Velikost jediné fotky při 13 MPx dosahuje na mém LG G4 až 5,8 MB, což již není málo. Často je to nevýhoda, protože sdílení takovéto fotky je značně náročné na datový přenos a navíc trvá dlouho.

Před nedávnem jsem bádal, jak danou situaci brilantně řešit. Pomohla mi s tím aplikace Image resizer, která dokáže zmenšit rozlišení fotografie a tím tak rapidně snížit její velikost. Jak to celé funguje? Dejme tomu, že jste na dovolené vyfotili kolem 30 fotek, které chcete někomu poslat. V galerii si dané fotografie označíte a hromadně je dáte sdílet. Nezvolíte však ani bluetooth, ale přímo Image resizer. Následně dojde ke zpracování daných fotografií a jejich uložení do adresáře Image resizeru.

Jakmile si v galerii otevřete adresář aplikace, pak sami uvidíte při porovnání, že jste dostali fotky s mnohem menší velikostí. Ty už vám nebudou pří posílání využívat tolik dat, která jsou ceněná v případě odesílání přes operátora. Jestliže se vám zdá postup příliš pokročilý, pak vězte, že je tomu právě naopak, a pokud aplikaci vyzkoušíte, určitě ji používat jen tak nepřestanete.

Image resizer je k dispozici pro operační systém Android ve dvou verzích. Neplacená verze má některá omezení, placená pak stojí příjemných 38 Kč.

logo-app Image Shrink—Batch resize Olive Labs 38,75 Kč ANDROID logo-app Image Shrink Lite—Batch resize Olive Labs Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

ja používam už roky program Resize Me. Je síce platený, ale je výborný. O tomto som vtedy nevedel.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat