Kantar Worldpanel – všichni těží z propadu mobilních Windows

Kantar Worldpanel – všichni těží z propadu mobilních Windows
2017-01-18T11:52:08+02:00
• 17. 1. 2017

Poslední čtvrtletí roku 2016 už mají zanalyzované taky u Kantar Worldpanel, kde se analytici zaměřují hlavně na prodejní čísla. Z jejich konečných výsledků je zřejmé, že všichni profitují z propadů mobilního Windows po celém světě. Zatímco v Evropě přicházejí čím dál více na chuť iPhonům, tak systém Android si pojišťuje pozici na jednom z největších mobilních trhů na světě – v Číně. Všeobecně se hlavního kormidla stále drží tradiční výrobci.

Apple, Apple a ještě jednou Apple

Kalifornský Apple zabral první tři pozice s podílem 31,3 % a mezi nejprodávanější telefony patří iPhone 7, iPhone 7 Plus a iPhone 6s. Za nimi stojí konkurenční Samsung s 28,9 %, který na 4. a 5. pozici dostal Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Například takový Google Pixel si i přes počáteční problémy dokázal z koláče celkových prodejů utrhnout 1,3 procenta. Samotný Android završil poslední čtvrtletí s 55,3 %, což oproti 60,4 % za stejného období roku 2015 dělá menší propad.

Až 80 % tržeb v Číně dělají telefony s Androidem, přičemž nejvíce prodávaný je Huawei s 25 % a Oppo s 12,9 %. Takřka zbytek (19,9 %) patří iOS od Applu. Z hlediska jednotlivých zařízení je iPhone 7 nejprodávanějším telefonem v Číně s podílem 6,6 %. Evropské TOP 5 (Velká Británie, Německo, Francie, Itálie, Španělsko) stále vévodí Android. Ovšem Apple s iOS má o 0,9 % větší nárůst. Každopádně obě platformy tlačí na Windows a je z toho záporný výsledek 4,1 %.

Zdroj: kantarworldpanel.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat